Fondurile europene pentru modernizarea iluminatului public de la Lupeni sunt greu de accesat, în conditiile în care nu existã acte pentru stâlpii de iluminat. Autoritãtile locale de la Lupeni încearcã sã obtinã fonduri europene pentru modernizarea iluminatului public. Existã, însã, câteva  neajunsuri care pun piedici atragerii banilor europeni. Stâlpii de  iluminat de pe  domeniul public nu sunt ai primãriei.
“Avem un proiect important pentru iluminatul public unde sperãm sã obtinem o finantare, desi acolo  criteriile sunt destul de greu de atins de cei din Valea Jiului. stâlpii de curent nu sunt ai primãriei, mare parte dintre ei sunt ai  ENEL-ului si nu sunt identificati. Sunt de prin anii ’70-’80, nu mai existã actele. Aici  trebuie sã colaborãm  cu ENEL-ul”,   a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Edilii, totusi, încearcã sã atragã bani europeni pentru modernizarea  iluminatului public.  În acest sens, a fost demaratã o procedurã pentru întocmirea unei documentatii tehnico-economice pentru obtinerea finantãrii prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020 Axa prioritara  3 -,, Operatiunea C –,, Iluminat public ” pentru strãzile întabulate.  Dacã autoritãtile locale vor reusi sã obtinã finantare pentru acest proiect, cheltuielile cu iluminatul public  s-ar reduce cu 60 de procente.
Monika BACIU