„Dosarul Sucila” a ajuns in instanta

Parchetul de pe lânga Tribunalul Hunedoara a trimis in instanta dosarul in care politistul Adrian Sucila este acuzat de act sexual cu un minor, corupere sexuala si furt. In acelasi dosar, fiica viceprimarului din Vulcan, Mihalea Stoica, este acuzata de complicitate.

Dosarul a fost inregistrat vineri la Judecatoria Petrosani, sub numarul 6513/278/2012 si are primul termen in data de 11 septembrie. „Vineri noi am inaintat Rechizitoriul la Judecatoria Petrosani”, a declarat purtatorul de cuvânt al Parchetului de pe lânga Tribunalul Hunedoara, Adian Velescu.

La finele saptamânii trecute, procurorii le-au citit celor doi inculpati materialul de urmarire penala. Procurorii spun ca pentru Adrian Sucila se va propune mentinerea masurii de arestare preventiva. „Masura arestarii preventive expira in data de 31 august, iar saptamâna viitoare urmeaza sa se discute mentinerea acesteia”, sa mai spus Adina Velescu. In acelasi dosar, Mihaela Stoica este judecata in stare de libertate pentru complicitate la act sexual cu un minor si complicitate la corupere sexuala, existând indicii ca ar fi filmat scenele de sex dintre Adrian Sucila si fiul minor al viceprimarului din Vulcan. Reamintim ca Adrian Sucila a fost ridicat de la domiciliul sau din Vulcan la inceputul lunii iulie, intr-o ancheta declansata de Parchetul de pe lânga Tribunalul Hunedoara, care s-a autosesizat in acest caz.

El este invinuit de corupere sexuala si act sexual cu un minor, fiul viceprimarului din Vulcan, Angela Stoica, dar si ca ar fi furat 500 de euro de la sotul acesteia. Sucila a declarat, inclusiv in fata instantei de judecata, ca este nevinovat si a refuzat chiar sa semneze procesul – verbal prin care i s-au adus la cunostinta invinuirile si probele din acest dosar.

Carmen Cosman

Advertisements