Toaletare si, pe alocuri, deratizare

Nu vor fi bani pentru a deratiza, ori de a face dezinsectia împotriva insectelor si nicio primãrie din Valea Jiului nu va face ceva în acest sens.
Se fac doar toaletãri de zone verzi, asa cum sunt denumite actiunile ce au loc acum în mai multe zone. Una dintre ele este la Petrosani, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune cã va face si o deratizare, dar punctual, acolo unde sunt cele mai sensibile zone. „Noi încercãm sã facem fatã, însã, suprafata de zone verzi este destul de mare în Petrosani si acolo unde sunt spatiile din jurul blocurilor vom ajunge mai târziu, pentru cã prioritãtile noastre sunt parcurile si drumurile principale. Vom intra si în cartiere, dar atât cât ne permite capacitatea tehnicã si personalul de care dispunem”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Zeci de oameni ajung la spitalele din Valea Jiului muscati de cãpuse, iar insectele si sobolanii, acum cã vremea s-a încãlzit, au apãut si ele. Nu va fi fãcutã, însã, o deratizare generalã, iar de dezinsectie nici nu poate fi vorba. „De deratizare putem vorbi, însã, nu va fi una generalã a orasului, ci vom interveni punctual. Pentru dezinsectie nu sunt bani”, a adãugat primarul din Petrosani.
În ultimii ani, nu s-a putut face dezinsectie si asta pentru primãriile nu au avut bani suficienti, procedura necesitã un contract cu o firmã de specialitate, iar edilii spun cã clima, mereu ploiasã, ar face inutilã actiunea. În plus, în acest an, când bugetele s-au redus, situatia este si mai gravã, iar în tot acest timp, medicii avertizeazã asupra pericolului legat de cãpuse si tântari.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.