Sute de ciori si-au gasit adapost in parcurile si in zonele impadurite ale municipiului Petrosani, facand o larma de nedescris. Incepand de vineri si pana duminica, stoluri formate din sute de zburatoare soseau la intervale scurte de timp in capitala Vaii Jiului, spre disperarea localnicilor.

Ca o armata, pasarile poposeau pe stalpii de curent de la intrarea in municipiu si apoi isi cutau  adapost printre frunzele castanilor din centrul localitatii.

Specialistii spun ca localnicii nu trebuie sa-si faca griji pentru ca pasarile au fost manate de canicula spre zona mai racoroasa a Vaii si nu vor ramane prea mult timp aici pentru ca nu-si gasesc cu usurinta hrana, regiunea nefiind una agricola.

„Ciorile sunt sedentare dar pot si migra in masa daca mancarea se imputineaza, sau conditiile meteo se inrautatesc. Cam asta s-a intamplat pe parcursul week-end-ului pentru ca a fost extrem de cald. Au cautat zona mai racoroasa a Vaii Jiului dar cum nu sunt prea multe culturi de grane, nu vor ramane aici, nu vor tomna in zona noastra”, spune un medic veterinar. Localnicii sunt deranjati de prezenta pasarilor pentru ca fac mizerie si zgomot. De altfel, in municipiul Petrosani deja existau doua colonii numeroase de ciori in zona Spitalului de Urgenta si in parcul de la Posta, iar municipalitatea a primit numeroase plangeri din aceasta cauza. Toate incercarile de a le goni s-au sortit esecului pentru ca pasarile sunt deosebit de inteligente si in plus nu se tem de om.

Maximilian Ganju