Mintia nu poate obtine acordul integrat de mediu

Termocentrala de la Mintia nu poate obtine acordul integrat de mediu. Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, sustine cã termocentrala de la Mintia nu poate obtine avizul de mediu tocmai din cauza nerealizãrii investitiilor necesare în acest sector.
Oficialii Complexului Energetic Hunedoara au solicitat emiterea avizului de mediu, însã în zadar date fiind conditiile actuale.
”Deoarece CEH – SE Deva Mintia nu a realizat investitiile de mediu, nu sunt îndeplinite conditiile prevãzute de Legea 278/ 2013 privind emisiile industriale, pentru a fi parcursã procedura de emitere a AIM. Având în vedere litigiile aflate pe rol, pentru evitarea unei dispozitii de încetare a activitãtii la Sucursala Electrocentrale Deva – Mintia, Agentia pentru Protectia Mediului Hunedoara a evitat respingerea solicitãrii de emitere a AIM pentru IMA 2 si IMA 3,  procedând la solicitarea unor completãri.  CEH – Sucursala Electrocentrale Deva – Mintia a transmis un rãspuns, dar acesta nu este în mãsurã sã aducã clarificãrile necesare pentru a putea continua procedura de emitere a AIM”, aratã  ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu. Garda de Mediu a dispus în anul 2015 suspendarea activitãtii termocentralei. De atunci, oficialii CEH încearcã în instantã anularea procesului verbal. În mai va avea loc un nou termen în acest dosar.
Monika BACIU

7 comentarii la „Mintia nu poate obtine acordul integrat de mediu

 • 4 mai 2018 la 06:10
  Permalink

  Bine ar fi sa se inchida carierele de lignit din Gorj ca distrung natura cu defrisarile din cariere si asa lignitul este un carbune inferior (se aducea carbune din Serbia sa ajute la arderea in Termocentralele de la Complexul Energetic Oltenia) .

  Răspunde
 • 4 mai 2018 la 14:03
  Permalink

  E o intrebare pe care si-o pune orice om normal: cum functioneaza fara autorizatie de mediu si fara autorizatie de functionare??? Mai sunt firme in Romania care functioneaza fara autorizatie de functionare sau sunt discriminate?
  Si in conditiile astea – o firma care nu are dreptul sa functioneze – primeste si servicii de sistem reglementate printr-o OUG. Foarte tare !!!
  E ca si cum autobuzele care au licitat un traseu si au castigat fac cursele cu autobuze neinmatriculate.
  Poate de maine pe sosele vom vedea si masini neinmatriculate ca de….orice e posibil in Romania.

  Răspunde
  • 4 mai 2018 la 17:56
   Permalink

   functioneaza Termocentrala Mintia asa cum functioneaza si carierele de LIGNIT din Gorj care distrung NATURA cu defrisarile din carierele apartinand Complexului Energetic Oltenia

   Răspunde
 • 7 mai 2018 la 13:34
  Permalink

  Cu masinile neimatriculate ?i ?oferi f?r? permis m? ce vre?i ceh este al statului garda de mediu la fel tribunalele la fel ca pl?tim to?i amenzi la Bruxelles mai multe probleme aceia i altceva

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.