Salariile au fost majorate pentru angajatii Serviciului de Administrare a Domeniului Schiabil Straja. Decizia nu a fost, însã, pe placul consilierilor liberali de la Lupeni.
“Alãturi de colegii consilieri PNL, nu am fost de acord cu numãrul persoanelor din coducere si cu cuantumul salariilor de bazã pentru cei de la Serviciul Public de Administrare al Domeniului Schiabil Straja. Am considerat organigrama de conducere prea stufoasã si timpul cu activitãti în Statiunea Straja limitat la sezonul iarnã, motivând cã vara nu existã obiect de activitate pentru oamenii din conducere. Proiectul a trecut fiind votat de ceilalti consilieri”,  spune Cristian Rosu, consilier local PNL Lupeni.
Exploatarea în sigurantã a instalatiilor de transport pe cablu si exploatarea eficientã a domeniului schiabil impune ajustarea salariilor.
“Având în vedere necesitatea organizãrii si functionãrii Serviciului Public de Administrare a Domeniului Schiabil Straja Lupeni, pentru exploatarea în conditii de eficientã a instalatiilor si echipamentelor detinute de municipiul Lupeni este imperios necesar sã facem angajãri, prin urmare se impune aprobarea salariilor de bazã pentru personalul cuprins în organigramã”, sustine Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Consilierii care au votat pentru majorarea salariilor au fost cei de la PSD, PRM, ALDE si UDMR. Directorul Serviciului de Administrare a Domeniului schiabil Strajã va avea un salariu de bazã de 8.125 lei, un inginer sef va avea salariul de bazã de 6.750 lei, iar salariul de bazã al sefului serviciu va fi de 6000 de lei.
Monika BACIU