Medicii veterinari au depistat primul caz pozitiv de trichineloza. Este vorba despre un porc care a fost sacrificat in municipiul Vulcan, din Valea Jiului, in luna august, iar carnea a fost distrusa.

Potrivit medicului Gheorghe Cristea, seful DSVSA Valea Jiului, cazul s-a inregistrat la o familie care locuieste in zona cu case a orasului, dar nimeni nu a avut de suferit, deoarece au adus la timp carnea la analize. „Este primul caz din acest an, dar este bine ca nu a fost consumata carnea. Au venit oamenii cu carnea la analize si, dupa ce am depistat ca este trichineloza, am cerut incinerarea porcului”, a declarat dr. Gheorghe Cristea, medic veterinar.

Anul trecut a fost primul an in care in Valea Jiului nu a existat nici un caz de trichineloza la porcii sacrificati in gospodarii. Asta in comparatie cu anii de dupa Revolutie, cand Valea Jiului detinea recordul absolut la numarul de cazuri depistate in laborator, dar si la numarul de imbolnaviri la om.

Medicii veterinari le recomanda oamenilor sa verifice carnea de porc in laborator printr-un examen trichineloscopic in vederea prevenirii imbolnavirilor de trichineloza. In judetul Hunedoara sunt 55 de circumscriptii sanitar-veterinare unde pot fi efectuate aceste analize, costul unei astfel de proceduri fiind de 12 lei.

Diana Mitrache