Patru tineri din Valea Jiului au cutreierat tara si au dat spargere dupã spargere. Pentru prinderea lor s-a format o echipã specialã de anchetã din care au fãcut parte politisti din Hunedoara Bihor si Arges.
Gruparea de hoti actiona dupã un plan bine pus la punct si nu dãdea niciodatã spargeri consecutive în aceeasi localitate. Dupã o ”loviturã” îsi alegea altã zonã a tãrii astfel ca anchetatorilor sã le fie îngreunatã munca, însã în cele din urmã au cãzut în plasa politistilor. Dolcu Marius Sorin, Oltean Vasile Liviu, Narita Florin si Tod Viorel Octavian, trei din Lupeni si unul din Vulcan, au fost judecati pentru furt calificat si complicitate dupã ce au fost prinsi în flagrant în urma unei actiuni de amploare. Indivizii au primit pedepse mai usoare dupã ce au reusit sã convingã o parte din victime sã-i ierte.
În urma medierii s-au angajat sã le plãteascã despãgubiri de aproape 28 de mii de lei.
Astfel, Dolcu Marius Sorin a primit o pedeapsa de 3 ani închisoare pentru furt calificat. Oltean Vasile Liviu, recidivist, în prezent aflat în Penitenciarul Mioveni a primit o pedeapsã de 3 ani si 6 luni iar Narita Florin a fost condamnat la 3 ani închisoare. Ultimul membru al grupãrii, Tod Viorel Octavian, recidivist si el, a primit o pedeapsã de 3 ani si 6 luni închisoare pentru complicitate la furt calificat, însã solutia magistratilor din Pitesti nu este definitivã si poate fi atacatã cu apel de cei patru indivizi. Politistii i-au vânat pe cei patru si au reusit sã-i prindã în flagrant, dupã o tentativã de furt dintr-o societate comercialã de pe raza comunei Baru.
Maximilian Gânju