Investitor privat: „Privatii trebuie îsi dea mâna, nu sã astepte statul sã facã pentru ei”

„Privatii trebuie sã îsi dea mâna, nu sã astepte statul sã facã pentru ei”, spune un investitor privat, cu privire la modul în care se poate dezvolta zona montanã din Parâng.
Dezvoltarea acesteia ar trebui sã vinã din partea investitorilor privati, considerã un om de afaceri. Investitorii ar trebui sã vinã în sprijinul autoritãtilor locale, care încearcã de câtiva ani sã dezvolte statiunea  montanã. Numai cã primãria Petrosani nu a mai beneficiat de  fonduri guvernamentale pentru finalizarea proiectului demarat în anul 2009. Investitorii privati trebuie sã îsi uneascã eforturile pentru a dezvolta Parângul. Nu trebuie sã asteptãm  ajutor din partea strãinilor pentru a ne dezvolta si promova frumusetile zonei, mai este de pãrere  administratorul Hotelului Rusu.
“Este foarte important ca cei din zonã sã ne dãm mâna si sã dezvoltãm totul, nu sã asteptãm sã facã altii pentru noi. Privatii trebuie îsi dea mâna, nu sã astepte statul sã facã pentru ei cã se vede foarte clar cã de la sine nu se va întâmpla nimic. Dezvoltarea Parângului, din punctul meu de vedere, se poate face pe douã planuri. Odatã, planul pornit de autoritãti cu proiectul care trebuie continuat, dar se face si prin noi, cu astfel de actiuni, sã aducem oamenii. Nu putem cere altora sã vinã sã  dezvolte cât timp noi nu facem lucrul acesta. Parângul e acoperisul Vãii Jiului si din acest motiv lumea trebuie sã vinã la munte. Lumea trebuie sã vadã frumusetile muntelui”,  spune Cristian Tamas, investitor privat.   Proiectul privind dezvoltarea domeniului schiabil din Parâng a ajuns la 20%. Ministerul Turismului nu a mai alocat fonduri pentru  continuarea lucrãrilor. Mai mult  decât atât, în urmã cu vreo 4 ani municipalitatea de la Petrosani  a contractat un credit bancar pentru a realiza telescaunul TS3.
Monika BACIU

2 thoughts on “Investitor privat: „Privatii trebuie îsi dea mâna, nu sã astepte statul sã facã pentru ei”

 • 2 mai 2018 at 19:20
  Permalink

  Consiliul Judetean Hunedoara PSD amana (au gasit tot timpul motive de amanare) de la an la an asfaltarea drumului judetean din Parang iar Guvernul PSD – ALDE acorda fffff putini bani , asta este adevevarul

  Reply
 • 3 mai 2018 at 17:41
  Permalink

  A ti facut bani la greu doar din contracte cu statul. Asa ca las o moale tinere.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *