Liceenii din Valea Jiului si nu numai sunt curtati de Universitatea din Petrosani. Reprezentantii institutiei de învãtãmânt superior din Valea Jiului organizeazã pentru al patrulea an consecutiv cea de-a IV-a editie a Cupei Universitas.
Universitatea din Petrosani organizeazã în sãptãmâna premergãtoare aniversãrii a 70 de ani de existentã, a patra editie a Cupei Universitas. Evenimentul se va derula pe terenul sintetic al UPET în data de 4 mai, începând cu orele 9. “Evenimentul are ca scop promovarea Universitãtii din Petrosani în rândul elevilor de liceu prin intermediul sportului, si este organizat de echipa de fotbal a profesorilor UPET cu sprijinul Clubului Sportiv Stiinta Petrosani. O pozã de grup vom încerca sã realizãm cu toate cele 12 echipe participante reprezentând evident 12 licee”, declarã Eduard Edelhauser, prorectorul Universitãtii Petrosani.
Este cea de-a IV-a editie a Cupei Universitas. Echipele de liceeni sunt formate din elevii claselor a XI-a si a XII-a. Astfel, reprezentantii institutiei de învãtãmânt superior din Valea Jiului vor sã atragã cât mai multi studenti. Fiecare echipã participantã va primi o replicã a mingii oficiale a Campionatului Mondial din Rusia 2018, dar si câte o brosurã de prezentare a Universitãtii Petrosani.
Monika BACIU