Totii absolventii de liceu din Petrosani vor defila pe stradã si, în Parcul Central Carol Schreter, vor fi premiati. Este o idee a administratiei publice locale, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi a decis sã facã aceastã paradã în robe, tocmai pentru cã nu existã un spatiu cuprinzãtor, dar, mai ales, pentru a se mândri cu o nouã generatie.
Astfel, la paradã pot veni toti cei care vor sã vadã noua generatie de tineri absolventi ai Petrosaniului,
„Existã o problemã, la final de an, când se face premierea celor care  terminã liceul, o problemã  a spatiului. Sala  de la Casa de Culturã este închisã, iar celelalte sunt foarte mici. Pãrintii,  prietenii si bunicii vor sã îi vadã si m-am gândit cã, în acest an, sã facem aceastã festivitate de încheiere a ciclului liceal în parc. Vom fi în stradã, cu toatã lumea, va fi si o paradã, pentru cã este un  eveniment al orasului, nu doar pentru  ei si familiile lor si cred cã voi gãsi întelegere la directorii de licee, ca sã facem aceastã activitate afarã”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Parada va avea loc la finalul anului scolar, în maxim o lunã de zile, iar  absolventii, îmbrãcati în robe, vor putea sã fie aplaudati de toti locuitorii orasului. Asta, pentru cã, în fiecare an, de când nu mai este functionalã sala casei de  culturã din Petrosani, absolventii se  înghesuiau în aulã Universitãtii din Petrosani, un loc mult prea mic pentru numãrul mare de prieteni si rude care doreau sã le fie alãturi cu acest prilej.
Diana Mitrache