S-a stabilit sediul Complexului Energetic Hunedoara. Reprezentantii Ministerului Economiei au analizat solicitarea celor din Valea Jiului si din judetul Hunedoara si au stabilit sediul Complexului Energetic Hunedoara. Acesta va fi, temporar, la Termocentrala Paroseni. Sediul noii entitati energetice nu a putut fi stabilit la Petrosani, la Compania Nationala a Huilei din cauza unor sechestre care au fost puse de Agentia Naationala de Administrare Fiscala pe societatea huilei.

“Chiar azi dimineata (vineri dimineata-n.r.) am vorbit cu reprezentantii Ministerului Economiei care au spus ca sediul Complexului Energetic Hunedoara a fost stabilit in Valea Jiului, mai exact la Termocentrala Paroseni. Acesta este un lucru bun pentru Valea Jiului, pentru administratiile locale pentru ca asa toate impozitele pe venit vor ramane aici”, a declarat deputatul PSD Colegiul de Vest Valea Jiului, Cristian Resmerita.

Mai mult, politicienii Vaii Jiului si nu numai continua sa faca lobby pentru ca sediul Complexului sa fie la Petrosani dupa ce se rezolva problemele financiare ale Companiei.

“Incercam ca dupa ce se separa minele viabile de cele neviabile sa stabilim sediul Complexului la Petrosani la Compania Nationala a Huilei asa cum prevede traditia huilei”, a mai precizat Resmerita.

Stabilirea sediului Complexului Energetic Hunedoara vine in urma mai multor discutii care au avut loc intre factorii de decizie din tot judetul Hunedoara.