Bursã cu succes, la Petrosani

Zeci de oameni au venit vineri dimineatã, la sediul ALOFM Petrosani, sã îsi gãseascã un job. Au fost oameni, care de acolo au plecat fericiti, dar si care nu si-au gãsit de lucru. În fapt, oferta a fost pentru cei cu studii medii, calificati sau nu, însã, multi s-au arãtat multumiti.
„Eu am gãsit. Vreau sã merg la fabrica de biciclete din Deva. Fac si naveta 100 de km, sunt dispus. Nu sunt somer, nu am ajutor de somaj. Am fost în strãinãtate si acum caut de lucru. În Valea Jiului nu am gãsit. Jobul de la Deva ar fi bun”, a spus un bãrbat, care vineri a fost selectat de angajatorii firmei de biciclete de la Sântuhalm.
”Mi-am gãsit azi de lucru si chiar  în domeniul în care am lucrat. Am lucrat la cantinã, la bucãtãrie si tot acolo mi-am gãsit. Am mai cãutat, dar înainte nu am fost multumitã de salariu. Acum e ok ”, a spus o doamnã, trecutã de prima tinerete. Au fost si someri care nu au de lucru în continuare.„ Nu mi-am gãsit”, a spus o doamnã. „Nu am gãsit. Cãutam barman, dar nu am gãsit. Caut din decembrie de lucru”, a completat o alta, care zicea cã are calificare, dar nu gãseste de lucru. Oferte au fost si prezenta la bursã a  somerilor a fost una bunã. „Avem 43 de locuri de muncã în Petrosani, la care se adaugã 25 de locuri pe care le oferã fabrica de biciclete de la Deva. Locurile de muncã sunt pentru studii medii, munci calificate si necalificate. Din pãcate, pentru cei cu studii superioare nu avem, dar au fost posturi în  comert, servicii, constructii, la pazã. Am încercat sã îi mobilizãm pe someri, fiind o bursã generalã, si au venit mai multi, iar la final 23 si-au si gãsit de lucru”, a spus Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani. Sunt aproximativ 2000 de oameni în evidentele agentiilor locale din  Valea Jiului, ca someri.  Cifra celor ce nu au de lucru este, însã, mult mai mare, însã, la bursã s-au prezentat maxim 100 de oameni. Totusi, sunt mai multi decât la bursele precedente, care s-au  organizat doar pentru judetul Hunedoara.
În judetul Hunedoara au fost contactati un numãr de 190 angajatori în vederea participãrii la bursã si au participat efectiv un numãr de 70 de  agenti economici. Oferta de locuri de muncã a numãrat 352 de posturi, iar, la final, au fost selectate 231 de persoane în vederea încadrãrii si au fost încadrate în muncã 156 persoane, dintre care 3 persoane cu studii superioare, situatia angajãrilor prezentându-se astfel: 27 la Deva, 21 la Hunedoara, 23 la Petrosani, 7 la Lupeni, 3 la Vulcan, 12 la Simeria, 20 la Orãstie, 9 la Brad si câtea 17 la Cãlan si Hateg.
Diana Mitrache

10 comentarii la „Bursã cu succes, la Petrosani

 • 22 aprilie 2018 la 23:07
  Permalink

  Si daca esti din Uricani cum lucrezi la deva sau la petrosani ca nu sunt autobuze si nu prea sunt locuri de munca.

  Răspunde
 • 22 aprilie 2018 la 23:15
  Permalink

  Daca esti din Uricanu nu prea ai metode de transport dac esti din petrosani ei trenul da din uricani este greu pentru cei din Uricani care vor sa lucreze la o fabrica din Petrosani, Simeria sau Deva.
  Sia sa nu intereseaza pe nimeni si se mai plang uni ca nu au contributorii dar nu aud investitorii care sa plateasca munca sa faca fabricii si uzine in diverse domeni.

  Răspunde
 • 22 aprilie 2018 la 23:20
  Permalink

  sa aduca ivestitori, ca am scris ,,aud” scuze

  Răspunde
 • 22 aprilie 2018 la 23:23
  Permalink

  I-mi pare rau ca am greseli gramaticale dar sunt nervos pe situatia asta nedreapta.

  Răspunde
 • 23 aprilie 2018 la 00:07
  Permalink

  Sincer pacat de orasul Uricani ca e frumos, dar fabricii straine nu avem unde sa poti castiga un salar decent si frumos.

  Răspunde
 • 23 aprilie 2018 la 01:58
  Permalink

  Grav este faptul ca cei care s-ar duce la fabrica de biciclete sunt parte din cei care au votat niste „oameni”,acestia au fost cei care nu s-au inteles la spaga.Daca ar fi facut asta,fabrica de biciclete ar fi fost construita la Petrosani.

  Răspunde
 • 23 aprilie 2018 la 06:53
  Permalink

  Asta crezi tu, autoarea articolului. Au fost iar 5 angajatori, aproximativ aceleasi oferte de munca(ca de fiecare data), asa ca numai bursa de succes nu a fost, lasati-o mai moale.
  Si Babtan, da-ti demisia.

  Răspunde
 • 23 aprilie 2018 la 08:35
  Permalink

  Bursa de succes doar pentru Diana. Cativa angajati din mii de oameni fara slujba in Vale si aceia la fabrica de biciclete din Deva….

  Răspunde
 • 23 aprilie 2018 la 09:32
  Permalink

  in germania se angajeaza masiv in constructii si iti ofera masa si cazare gratis

  Răspunde
 • 1 mai 2018 la 00:33
  Permalink

  oras de rahat,primar de rahat care nu face nimic pentru acel oras. asta e politica din Romania,o curva ca si politicienii din Romanica.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.