Tragedia a avut  loc în Defileul Jiului, iar un bãrbat de 42 de ani si-a pierdut viata în apele învolburate ale Jiului.  Alte opt persoane au avut nevoie de ajutorul salvatorilor montani  pentru a fi recuperate de pe stâncile din defileu.
Accidentul a avut loc în apropiere de Lainici, iar barca în care se afla victima împreunã cu alti opt temerari a fost rãsturnatã de apele învolburate ale Jiului. La sesiunea de rafting au participat 18 persoane împãrtite în douã bãrci, iar plecarea s-ar fi fãcut din apropiere de Petrosani. Ambarcatiunea în care se afla instructorul de rafting s-a lovit de o stâncã si s-a rãsturnat. Atât el cât si alti 8 temerari au ajuns în apa învolburatã a râului. Toti purtau echipamente de protectie si au fost instruiti cum sã procedeze în astfel de situatii, astfel cã turistii au reusit sã iasã din râu.
Instructorul de rafting a fost scos în stare de inconstientã si colegii sãi au început manevrele de resuscitare pânã la sosirea ajutoarelor.  Ar fi suferit o loviturã puternicã la cap iar în ciuda eforturilor n-a mai putut fi salvat. Pentru  recuperarea turistilor a fost nevoie de interventia salvamontistilor si a  pompierilor, pentru cã tinerii au ajuns într-o zonã cu maluri foarte abrupte si nu puteau ajunge în  sigurantã la drum.
Maximilian Gânju