Doi minori condusi de un recidivist de 22 de ani, toti din Lupeni, sunt autorii multor infractiuni de furt calificat, toti fiind identificati în urma unei razii a politistilor.  Anchetatorii au stabilit în urma cercetãrilor cã indivizii sunt autorii mai multor spargeri comise pe raza municipiului Lupeni, de unde au furat electronice si chiar un autoturism. Cei doi minori împreunã cu recidivistul de 22 de ani sunt cercetati penal pentru furt calificat. În cazul tânãrului major, politistii si procurorii au cerut arestarea preventivã pe o perioadã de 30 de zile.
Magistratii Judecãtoriei Petrosani decis sã-l trimitã în arest pe Grosu Adrian-Bogdan, sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de tentativã la furt calificat, furt în scop de folosintã si furt calificat. Acesta le-a cerut judecãtorilor sã-l plaseze în arest la domiciliu pe durata cercetãrilor, însã cererea i-a fost respinsã.
Grosu a atacat decizia judecãtorilor din Valea Jiului iar Tribunalul Hunedoara urmeazã sã judece contestatia acestuia. Politistii au stabilit cã suspectii au furat din mansarda unui garaj un televizor LCD, un monitor de calculator, un sistem audio si o chitarã acusticã, cauzând un prejudiciu în valoare de 2.000 de lei. Acestia au reusit sã recupereze prejudiciul în acest caz.
”De asemenea, în noaptea de 06/07.04.2018, doi dintre cei vizati de anchetã, folosindu-se de o  surubelnitã, au pãtruns într-un autoturism parcat pe strada Gheorghe Sincai, din municipiul Lupeni, au încercat sã îl porneascã, spãrgând  bordul si încercând sã lege firele contactului „pe direct”, însã, întrucât nu au reusit acest lucru, au împins masina, cu intentia de a porni motorul.
Tinerii au abandonat autoturismul pe strada Bucura (fãrã a sustrage bunuri din aceasta), de unde a fost recuperat de politisti”, mai precizeazã IPJ Hunedoara. Pe de altã parte, Grosu Adrian Bogdan a mai fost condamnat pentru infractiuni asemãnãtoare si abia scãpase de un alt dosar în care a fost cercetat tot pentru furt.
Maximilian Gânju