Membrii Asociatiei Cultul Eroilor din Hunedoara s-au întâlnit, sâmbãtã la Vulcan, pentru a stabili cu exactitate care sunt principalele planuri pentru acest an.  Gheorghe Ile, presedintele filialei hunedorene spune cã are o serie de activitãti ce vor fi onorate de cadrele militare în retragere si rezervã si planurile din acest an vor fi puse la punct pânã la ultimul detaliu.
„În anul centenar 2018, vrem sã putem fixa  cele mai importante actiuni la care sã participe si reprezentantii Cultul Eroilor. Vom participa cu totii, la Alba Iulia, la o manifestare organizatã de noi. În al doilea rând, la Blaj, în luna mai ne vom întâlni, toti reprezentantii asociatiei noastre, cu personalitãtii din cultura si biserica de la Alba Iulia si din administratia localã de acolo, pe Câmpia Libertãtii. O altã manifestare este în Pasul Vâlcan, unde va fi una dintre cele mai mari manifestãri dedicate eroilor neamului, sub titulatura „De la rãzboi, la Unire”. Trebuie, totodatã sã spun si Tebea, la Crãisorul muntilor, Avram Iancu, vom tine un moment separat. Noi, militarii în rezervã si retragere, vom organiza manifestãri pe Drumul Iancului si toate le discutãm si le analizãm asa încât sã fie totul perfect”, a spus Gheorghe Ile, presedintele Asociatiei Cultul Eroilor Hunedoara.
Asociatia Cultul Eroilor a adunat toti militarii în rezervã si retragere si are actiuni de amploare, atât în Valea Jiului, cât si în alte orase ale judetului Hunedoara. Mai mult, membrii acestei asociatii sunt cei care premiazã elevii din Valea Jiului, care urmeazã o carierã militarã si, nu în ultimul rând, se ocupã chiar si de cimitirele în care sunt îngropati eroii neamului.
Diana Mitrache