Vom avea si ceea ce nu am mai avut! Respectiv specialisti (cu patalama la mana) in ingrijirea persoanelor in varsta. In principiu ar fi vorba despre pensionarii din strainatate si nu despre cei din Valea Jiului.

Nu de alta, dar, diplomele recunoscute in Uniunea Europeana vor fi necesare celor care pleaca „afara” pentru a se ocupa de cei care platesc bine astfel de servicii.

In perioada imediat urmatoare, Centrul de Formare Profesionala din Petrosani va organiza mai multe cursuri de calificare in diferite domenii de activitate. Printre acestea se numara: lucrator in constructii, maseur, manager proiect si ingrijitor de batrani la domiciliu. Cel din urma curs este organizat in premiera in Valea Jiului. „Este,  intr-adevar, vorba despre o premiera pentru ca pana acum nu au mai fost organizate cursuri pe acest profil. In alegerea profilului cursurilor preconizate a fi demarate in perioada imediat urmatoare s-a tinut cont si de numarul mare de solicitari privind respectivele domenii de activitate”, a precizat Judith Babtan, sef ALOFM Petrosani.

Daca in cazul cursului destinat lucratorilor in constructii sunt necesare ca studii doar scoala generala incomplecta, pentru maseuri si ingrijitorii de batrani este nevoie de scoala generala (complecta) iar pentru manageri de proiect – studii superioare. Cursurile au durata cuprinsa intre 45 de ore si 360 de ore.

Mircea Nistor