De peste 10 ani, copiii din zona centralã a orasului, care între timp au devenit adolescenti, asteaptã momentul în care grãdinita IG Duca sã fie deschisã.  Evenimentul s-ar putea produce în acest an, însã, deocamdatã, nu se stie dacã clãdirea va fi gata pânã când începe noul an scolar, la toamnã. Totusi, edilii sunt, de aceastã datã, mult mai optimisti.
„Se continuã lucrãrile la grãdinita IG Duca. Sperãm, de data aceasta, sã si finalizãm lucrarea si sã o punem în functie. Sperãm în toamnã, desi termenul este pânã la sfârsitul anului”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani.  Miliarde de lei vechi  s-au cheltuit pentru  constructia grãdinitei de lângã sediul primãriei din Petrosani, iar acum este prima datã când se fac pasi spre finalizarea  constructiei. Administratia localã de la Petrosani a reusit sã atribuie, la finele anului trecut, licitatia pentru  grãdinita de la IG Duca si s-a ajuns astfel la cel de-al treilea constructor  si cea de-a treia licitatie. Aceasta a fost adjudecatã de BRT Trust SRL,  iar contractul are o  valorea de aproximativ 1.155.000 lei.
Aceastã clãdire, însã, se tot construieste de mai bine de 10 ani lângã Scoala I.G.Duca din Petrosani, iar primul care a câstigat licitatia a fost omul de afaceri Alin Simota, în anul 2007, când a încasat aproximativ 1,2 milioane de lei. Ulterior, a fost organizatã o altã licitatie în urma cãreia câstigãtor a  fost un alt constructor, ce gestiona societatea Max Asalt, condusã de Edmund Tecar, însã, la scurt timp, firma a intrat în faliment.
Diana Mitrache