Patrula de jandarmi montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vata de Jos, în timp ce se afla într-o actiune în cadrul Proiectului Life Connect Carpathians, în zona numitã Dâmbul lui Nanes de pe raza localitãtii Avram Iancu din judetul Arad, pentru prevenirea si combaterea sãvârsirii faptelor de naturã penalã si contraventionalã privind asigurarea protectiei fondului cinegetic si  piscicol natural, a fondului forestier si de protectie a mediului a depistat  19 cioate nemarcate.
Jandarmii au identificat autorul faptei si au întocmit actele de sesizare pentru fapta ,,tãiere fãrã drept de arbori”, faptã prevãzutã si sanctionatã de art. 107, aliniatul 1 din Legea 46/2008, Codul Silvic, acestea fiind  înaintate Parchetului de pe lângã Judecãtoria Gurahont. În anul 2017, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judetean ,,Decebal” Hunedoara au desfãsurat misiuni pe linia combaterii fenomenului infractional în domeniul silvic constatând  urmãtoarele:
– 16 infractiuni cu 14 autori;
– 125 de contraventii în valoare de 76, 600 lei;
– material lemnos confiscat 87, 32 metri cubi în valoare de 23, 994, 11 lei;
Ca urmare a rezultatelor obtinute, Inspectoratul de Jandarmi Judetean ,,Decebal” Hunedoara se aflã pe primul loc la nivelul Jandarmeriei Române în ceea ce priveste constatarea faptelor antisociale la regimul silvic.