Parlamentarul bucurestean, Cristina Prunã, se implicã activ în problemele Vãii Jiului. aceasta a discutat cu oficialii de la Comisia Europeanã despre includerea Vãii Jiului în Platforma europeanã destinatã zonelor carbonifere în tranzitie.
“M-am întâlnit cu delegatia de experti de la Comisia Europeanã care va sustine Valea Jiului sã identifice proiecte alternative de dezvoltare a regiunii. Contextul este Platforma europeanã destinatã zonelor carbonifere în tranzitie. Am avut discutii constructive despre viitorul Vãii Jiului si posibilitatea implicãrii comunitãtilor locale în redefinirea economicã viitoare a zonei”, aratã Cristina Prunã, deputat USR.
Factorii locali din Valea Jiului, dar si cei de la nivel guvernamental trebuie sã se implice activ în aceastã constructie menitã a salva zona.
“Iatã cã Valea Jiului a devenit membrã a Platformei europene pentru regiunile carbonifere aflate în tranzitie. Am adus pe agenda publicã aceastã posibilitate încã din februarie, când i-am cerut comisarului european pentru politici climatice si energie, Miguel Arias Cañete, includerea zonei în acest proiect. Voi continua sã mã implic activ în proiectele pentru aceastã regiune si sper ca toti factorii decidenti implicati la nivel guvernamental si local sã îsi facã datoria si sã trateze cu seriozitate aceastã oportunitate”, mai aratã Cristina Prunã. La începutul lunii martie, la Bruxelles a avut loc o întâlnire pe aceastã temã.
Monika BACIU