Batut crunt de politisti si internat la nebuni

Costel Stroe, barbatul de 31 de ani din localitatea Uricani care a fost batut crunt de doi politisti in noaptea de 8 august a.c, a fost internat cu forta la Spitalul de Psihiatrie din Zam. Familia tanarului sustine ca a fost luat de pe strada de politisti si urcat intr-o ambulanta iar apoi dus la Zam.

Seful Politiei Uricani, comisarul Danut Mocanu, aflat in concediu de odihna cand Stroe a fost desfigurat de subordonatii lui, a spus ca internarea a fost decisa de medici si nu de politisti. „De la bun inceput vreau sa precizez ca ancheta in cazul lui merge inainte, o fac procurorii si daca se va constata ca politistii sunt vinovati vor raspunde. Internarea nu schimba cu nimic lucrurile”, a declarat seful Politiei Uricani. Acesta a explicat si cum s-a ajuns ca barbatul sa fie dus la spital pentru un consult si apoi sa fie internat impotriva vointei lui la Psihiatria Zam. „Au fost solicitari ale vecinilor, ale unor persoane ca are un comportament periculos. El este in evidenta medicului de familie cu schizofrenie. S-a facut o evaluare psihiatrica si medicii specialisti au decis ca trebuie dus la un spital de specialitate”, sustine comisarul Dan Mocanu.Numai ca, Stroe era in greva foamei si politistii locali din Uricani il monitorizau in permanenta. Acestia au raportat superiorilor ca Stroe nu si-a parasit perimetru unde avea voie sa protesteze ceea ce contrazice varianta colegilor lor de la Politia Uricani.

Ademenit in salvare

Mama tanarului spune insa ca fiul ei a fost ademenit in salvare pentru „a i se lua tensiunea” si imediat cum a ajuns in ambulanta a fost flancat de politisti si dus la spital. Curios este ca politistii sustin ca barbatul era un pericol si ca sufera de schizofrenie insa primul consult specialistilor de la Zam nu a relevat acest lucru. Medicul de garda a precizat ca s-au facut presiuni in cazul barbatului, ca au fost cinci politisti care l-au dus cu duba si ca „nu reiese ca sufera de afectiunea de care mi-au spus ei”.

Totodata, doctorii de la spitalul din Zam nu au putut ajunge la concluzia ca  victima politistilor batausi de la Uricani este atat de „periculos” precum a fost descris.  Costel Stroe a fost batut cu bestialitate de doi politisti din Uricani, timp de mai multe ore chiar in sediul de politie, iar in urma agresiunii a fost nevoie de transferul sau la spitalul din Timisoara. Legistii au stabilit ca are maxilarul rup dar si alte rani si ca este nevoie de circa 40 de zile de ingrijiri pentru a se recupera, doar daca nu apar alte complicatii.  Pe de alta parte surse demne de incredere spun ca s-a solicitat si o verificare a Corpului de Control al ministrului de Interne in cazul agresiunii asupra lui Stroe. In acest caz a fost demarata si o ancheta interna dispusa de conducerea IPJ Hunedoara.

Maximilian Ganju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.