Valeriu Butulescu nu a trecut neobservat prin ziua nasterii sale

Biblioteca Judeteanã Ovid Densusianu i-a oferit scriitorului Valeriu Butulescu, la ceas aniversar, o biobibliografie, asa cum a fãcut pentru mai toate marile personalitãti ale judetului nostru.
Cunoscut mai ales pentru aforismele sale, scriitorul din Valea Jiului este unul dintre cei mai tradusi scriitori din tara noastrã, având cãrti traduse în peste 50 de limbi ale acestui pãmânt. Evenimentul a avut loc la Sala de marmurã a primãriei Petrosani, acolo unde, pentru a-i cânta La multi ani, a sosit corala „Sargetia”, iar sãrbãtoritul a gãsit de cuviintã sã ne vorbeascã despre cel mai popular aforism al sãu, dar si despre evenimentul la care domnia sa a fost protagonistul principal.
„Sunt plãcut surprins de actiunea bibliotecii judetene. E un mod de a cinsti un scriitor, o actiune jubiliarã, legatã de cei 65 de ani ai mei si axatã pe aforisme, pentru cã aceasta este specia literarã care m-a consacrat. Ultima carte de aforisme am lansat-o acum  o lunã la Brasov si se numeste „Maculator existential”.  Sunt multe aforisme care merg acum sã le spunem, dar cred cã unul este legat de aceastã aniversare. Nu poate sã îmi iasã din minte, desi sunã sobru, fiind cel mai cunoscut aforism al meu:

„În fiecare an, trecem nepãsãtori prin ziua mortii noastre”. Initial, trebuia fie aceastã sãrbãtoare pe 9 februarie, când am împlinit 65 de ani, dar, dacã Regele Thailandei a stat un an de zile într-un congelator, ca sã poatã fi sãrbãtorit cum se cuvine, eu am stat în conditii mult mai bune si am asteptat aceastã zi frumoasã sã mã sãrbãtoresc”, a spus Valeriu Butulescu, scriitor din Valea Jiului.  Biblioteca judeteanã Ovid Densusianu i-a  oferit scriitorului nostru o biobibliografie cu titlul „Valeriu Butulescu – Perenitatea aforismului”. Aceastã biobibliografie oferã în detaliu cele mai importante informatii legate de viata si creatia literarã a scriitorului, aprecierile de care se bucurã opera sa în tarã si în lume. „Marile  personalitãti ale judetului Hunedoara, indiferent în ce domeniu s-au afirmat, se aflã în permanentã în atentia  Bibliotecii Judetene Ovid Densusianu Hunedoara, care le oferã o biobibliografie, realizatã cu profesionalism si cu migalã. Ne bucurãm de sprijinul C. J. Hunedoara. Este acum rândul lui Valeriu Butulescu sã fie sãrbãtorit si pot spune cã numele sãu este foarte bine cunoscut iubitorilor de  literaturã, de teatru, dar mai ales iubitorilor de gândire înteleaptã,  spiritualizatã, cum mai este cunoscut aforismul, asa cã noi îi dorim multã sãnãtate si La multi ani!”, a spus Ioan Sebastian Bara, directorul  Bibliotecii Judetene Ovid Densusianu, care a organizat evenimentul de la Petrosani.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Valeriu Butulescu nu a trecut neobservat prin ziua nasterii sale

  • 18 aprilie 2018 la 18:37
    Permalink

    Scrie frumos, dar uneori gandeste urat!
    Maestre, La Multi Ani, dar va rog sa reveniti asupra unora dintre judecatile pe care le faceti cu privire la unii oameni si faptele lor!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.