Lunar, la primaria Petrosani se inregistreaza zeci de cereri de solicitare a unui sprijin banesc din partea celor care nu se mai pot descurca.

Ajutoarele de urgenta la Petrosani se acorda de administratia locala aproape ca pe banda rulanta. Oamenii, in special cei cu nevoie sociale mai mari, vin sa ceara sprijin financiar de la primarie pentru rezolvarea problemelor de ordin medical.

Asa se face ca pana acum, numarul ajutoarelor acordate a ajuns la cateva sute, desi reprezentantii Serviciului de Asistenta Sociala spun ca acesta nu este unul atat de mare, comparativ cu alti ani.

“Pe tot anul avem un numar de cereri de acordare de 650. Criteriile sunt stabilite de Consiliul Local, in general pe probleme de sanatate.

Am avut cazuri in care s-au dat bani in suma mai mare pentru problemele medicale, in special pentru copii.  Odata cu inundatiile care au fost la 1 iunie, am avut mai multe ajutoare date. Atunci a sarit un pic numarul”, a declarat Cristina Mraz, sef Serviciul de Asistenta Sociala – Primaria Petrosani.

Cel mai mare ajutor financiar acordat de primaria Petrosani vreodata a fost de 10.000 de lei pentru operatia unei persoane suferinde, care avea mare nevoie de acesti bani.

Luiza Andronache