Weekendurile de varã sunt rezervate în Straja

Statiunea montanã Straja se dovedeste a fi atractivã si pe perioada verii. De câtiva ani încoace, aici sunt organizate tabere pentru elevi.  Anul acesta va fi  organizat si un concurs national de motociclete, dar si multe alte evenimente. Autoritãtile locale, în parteneriat cu diferite asociatii încearcã sã atragã turistii în Straja si pe perioada verii.
“În acest moment, cam toate weekendurile de varã sunt pline cu diferite  activitãti. Vom avea douã weekenduri de longboard care sunt rezervate, vom avea competitii nationale si internationale la care participã în jur de 1000 de oameni care se vor caza timp de douã-trei-patru zile în statiunea Straja. Am reusit sã aducem un concurs national de motociclete montane, care vor sta în jur de o sãptãmânã în Straja. Deja este si traseul programat. Vom mai amenaja un traseu de biciclete în zona Agrementului si vom aloca o sumã de bani pentru a implementa proiectul. În fiecare  weekend de varã, din lunile iulie si august avem ocupatã statiunea Straja”,  a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.  Edilii de la Lupeni au însã nevoie de ajutorul celor de la Consiliul Judetean Hunedoara. Drumul care face legãtura dintre statiune si localitate este în administrarea CJH, astfel cã lucrãrile de modernizare trebuie executate din banii judetului. Dupã trecerea iernii carosabilul s-a degradat, iar pentru organizarea competitiilor acesta trebuie reabilitat.  “Am cerut sprijin încã de când s-a aprobat bugetul pentru anul curent si avem o anumitã sumã de bani pentru reparatii, astfel încât drumul sã arate foarte bine la momentul în care vom avea aceste competitii si sunt convins cã se va reusi acest lucru. Am cerut sã turnãm un strat de uzurã de sus din Straja, pânã jos în municipiul Lupeni si sã reparãm acele ziduri de sprijin care au mai cãzut. Aici avem o problemã: de la rigolã pânã la drumul principal existã o portiune de 30-40 cm care încã nu are încã asfalt”, a mai  subliniat sursa citatã.  Prin organizarea unor competitii si în perioada verii se încearcã revigorarea statiunii montane si în sezonul estival.
Monika BACIU

3 comentarii la „Weekendurile de varã sunt rezervate în Straja

 • 22 aprilie 2018 la 21:47
  Permalink

  Dac? weekend-urile de vara sunt chiar toate rezervate, sa dam de veste sa ?tie toat? lumea sa nu mai vina in vara asta la Straja pentru ca totul este rezervat.

  Răspunde
 • 10 mai 2018 la 08:37
  Permalink

  Poate primarul gaseste timp fiind atat de ocupat cu Straja si pentru muicipiul Lupeni.Nu de alta dar ca sa ajungi la munte ai nevoie de sosea in oras, asfaltarea oprindu-se anul trecut si se pare ca anul acesta cu toata caldura de afara nu se inghesuie nimeni sa o continue.Basca ca- n Barbateni trotoarele au ramas fara asfalt, ca cica asa-i proiectul, zonele ce trebuiau sa devina zone cu flori, troneaza balariile si atatea mai sunt de facut ca mi-e greu sa le enumar.In concluzie mai mult pentru oras tovarase primar, ca Straja se descurca singura !

  Răspunde
 • 15 mai 2018 la 08:59
  Permalink

  pai daca e mai tare ca Predealul……..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.