Au lucrat timp de câteva zile, la finele sãptãmânii trecute si acum Strada Dacia din Colonia Petrosani are o nouã fatã.  Sunt bãnci la tot pasul, oamenii de acolo au un mic parc, cu bãnci si copãcei plantati, au jardiniere în fata curtii, iar cei care stau pe aceastã stradã sunt mai mult decât multumiti de rezultatul final.
„E frumos, au pus pomi, le-am dat apã si toti i-am ajutat. E foarte bunã initiativa si cine a gândit-o e un om bun. Sper sã pãstrãm. Dacã nu vin cei care stau în locuintele sociale. Aici  a fost o stradã foarte frumoasã mereu. Aveam castani. Acum, poate va fi din nou la fel”, a spus unul dintre cei care locuieste pe aceastã stradã, într-o casã cochetã. „E foarte bine. Au curãtat, inclusiv chistoacele de tãigãri. S-a fãcut curãtenie generalã si am ajutat si noi. Erau tineri si le-am arãtat cum sã facã o groapã pentru un pom. Nu prea stiau, cã fãceau cât un cuibar de gãinã si i-am învãtat. Sunt multi copii, dar sper sã tinã, cã au vãzut cã nu e usor sã lucrezi la amenajare. Acum, cred cã din acest motiv i-au si luat pe copiii de la scoala din apropiere, cã ei locuiesc aici si sã le spunã si celorlalti sã nu mai facã mizerie si sã pãstreze locul asa cum l-au amenajat”, a spus un alt locuitor al acestei strãzi, care i-a si învãtat pe copii cum sã lucreze.

Sub genericul „Amenajãm strada Dacia”, un grup de tineri, studenti si elevi ai Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida, structura Scolii Gimnaziale nr 2, coordonati de arhitectul  Mihai Danciu, profesor la Universitatea Politehnicã din Timisoara, au lucrat si au creat un spatiu nou, primitor. Au plantat copaci, au pus flori în jardiniere si au montat bãnci, pe care sã le foloseascã oamenii din acest loc.Cea mai mare temere a locuitorilor strãzii Dacia este legatã de cei ce locuiesc în blocul social de lângã fosta unitate militarã, pentru cã acestia sunt cei care fac mizerie în zonã, însã, cu totii sperã cã acest exemplu sã îi încurajeze si pe ei sã renunte la proastele obiceiuri.
Diana Mitrache