Autoritãtile locale de la Lupeni au achizitionat 2000 de trandafiri. Pentru a evita furtul acestora, edilii au luat mãsura de a planta trandafirii în zone cu supraveghere video.
Au existat situatii în care plantele ornamentale au fost furate sau distruse.
“Acum o sãptãmânã am achizitionat 2000 de trandafiri si avem atât trandafiri cãtãrãtori pe care ne-am gândit sã îi punem în anumite zone, avem si tufe, astfel încât într-o perioadã de câtiva ani acestia vor ajunge la maturitate si arate municipiul altfel. Vom cumpãra în fiecare an un anumit numãr de flori, astfel încât sã colorãm orasul. Toti trandafirii pe care noi o sã îi punem sunt monitorizati de camere video, cã am mai avut un eveniment în care am pus trandafiri si ne-au fost furati. Îi vom pune în acele locuri în care sã fie monitorizati de camerele video pentru a nu se mai întâmpla evenimente de genul acesta, pentru cã nu este normal. Tot din banii cetãtenilor cumpãrãm aceste lucruri si tot din banii lor reusim sã le întretinem”,  a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Tot la Lupeni existã si o polemicã referitoare la copaci.
Cetãtenii îi acuzã pe conducãtorii urbei de faptul cã au tãiat copacii si au “desertificat”localitatea. Primarul sustine cã existã cazuri în care se impune tãierea copacilor sau toaletarea acestora.
“Încercãm sã lucrãm peste tot, încercãm sã lucrãm în fiecare cartier. Cel mai important lucru este acela ca atunci când fiecare iasã din casa lui, trebuie sã arate bine. Tin foarte mult la zonele verzi ale municipiului Lupeni, dar trebuie sã întelegem cã fiecare cetãtean trebuie sã contribuie si el putin la astfel de lucruri. Echipa de muncitori nu este foarte mare astfel încât sã acoperim toate aceste necesitãti pe care le au oamenii si pe care le avem în comunitate. Ca prioritate este drumul principal. Avem foarte multe cereri din partea localnicilor de a tãia multi pomi. Lucrul acesta nu se va întâmpla deoarece noi tinem la copacii pe care îi avem. Copacul trebuie sã fie tãiat doar dacã existã probleme de structurã. Nu sunt de acord sã tãiem copacii cã unui om îi tine umbrã în casã”,  a mai spus sursa citatã.
La Lupeni se lucreazã intens. Mai multe zone ale localitãtii au intrat în programe de reabilitare. Unele dintre lucrãri se realizeazã pe fondurile de la bugetul local, iar altele pe fonduri europene.
Monika BACIU