Autoritãtile din Vulcan nu au cerut fonduri pentru domeniul schiabil

Autoritãtile locale din Vulcan nu au solicitat fonduri pentru extinderea domeniului schiabil, sustin reprezentantii Ministerului Turismului.  Domeniul schiabil din Pasul Vâlcan ar trebui unit, prin instalatii de transport pe cablu, cu cel din Straja. Ministerul Turismului a demarat anul trecut o evaluare a necesarului de investitii în acest sector.
“În cursul anului 2017, Ministerul Turismului a demarat o evaluare a necesarului de investitii în infrastructura de turism, în concordantã cu patrimoniul si potentialul destinatiilor turistice. Actiunea a constituit o conditie esentialã pentru crearea premiselor de dezvoltare superioarã a destinatiilor turistice din România, dar si a României ca macrodestinatie. Pornind de la aceste elemente si de la dorinta Ministerului Turismului de a avea o imagine completã asupra investitiilor necesare reabilitãrii infrastructurii zonelor turistice si valorificãrii patrimoniului natural si cultural din tarã, au fost solicitate propuneri pentru investitii în infrastructura de turism de la aproximativ 200 de unitãti administrativ-teritoriale. Mentionãm cã din partea Consiliului Local Vulcan, judetul Hunedoara nu am primit nicio propunere de proiect care sã aibã ca obiect modernizarea sau extinderea domeniului schiabil în cauzã”, aratã oficialii Ministerului Turismului.
În cazul în care reprezentantii orasului Vulcan intentioneazã sã propunã un proiect, acestia trebuie sã respecte  o serie de acte normative. La începutul acestui an, ministrul Turismului, Bogdan Trif, declara cã Unirea Pasului Vâlcan cu Strajã este conditionatã de eficienta economicã.
“O sã-l reanalizãm, sã vedem dacã este din punct de vedere economic eficient. Dacã nu o sã fie eficient, nu o sã îl finantãm”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif pentru ROMÂNIA TE IUBESC. În statiunea montanã Pasul Vâlcan a fost realizatã o telegondolã. Sapte milioane de euro a costat telegondola care duce spre o pârtie de putin peste 300 de metri. Proiectul initial prevedea unirea statiunii montane din Vulcan cu cea din Straja.
În Straja lucrãrile au demarat în anul 2011 în cadrul proiectului “Schi în România, statiunea Straja”. Obiectivele proiectului constau în realizarea unei telegondole, amenajare 7 pârtii existente, 3 telescaune, 1 teleschi, realizare 7 pârtii noi, 6 ratrakuri si garaj cu dotãri necesare service, centre servicii turistice, jandarmerie, motocositoare pentru întretinerea pârtiilor în perioada de varã urmare a înierbãrii acestora, sistem ticketing cu 4 puncte de vânzare a cardurilor, terminal acces, unitate de control, drumuri acces, 2 parcãri, utilitãti, fun park iarnã, park snowboard, fun park varã, instalatie zãpadã artificialã: lac de acumulare cu retele de captare apã pentru lac, 20 masini de producere a zãpezii artificiale, sistematizare si semnalizare trasee turistice (10 trasee montane).
Monika BACIU

Un comentariu la „Autoritãtile din Vulcan nu au cerut fonduri pentru domeniul schiabil

  • 16 aprilie 2018 la 20:47
    Permalink

    Pentru valea jiului se reanalizeaza si se gasesc motive sa NU se faca nimic de catre Guvernul PSD in valea jiului (ex. Statiunea Montana Pasul Vulcan , Domeniul Schiabil Parang , Drumul spre Herculane acum vor sa scape de el si sa-l faca drum comunal , DN 7A (Cheile Jietului) spre Voineasa si Transalpina , Gara Petrosani , investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului , Termoficarea in valea jiului , …) sau Consiliul Judetean Hunedoara – PSD – Bobora si Andronache oameni lui Laurentiu Nistor amana de la an la an (au aranjat un motiv) asfaltarea drumului judetean din Parang , drumul judetean Valea de Pesti , … si noi valea jiului votam in nestire cu PSD de 28 ani iar CJH aduce chinezi la Deva sa faca investitii iar Deva lor nu au votat cu PSD , ………………………………………

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.