O cale de acces, aflatã în spatele Pietei Centrale a municipiului Petrosani, este praf, dupã doar câtiva ani în care administratia localã a plãtit 28.000 de lei pentru ea.
Este vorba despre scãrile, pe care firma controlatã atunci de senatorul Haralambie Vochitoiu, le-a construit, furând, cel mai probabil, la material. În 2013, municipalitatea din Petrosani a decis sã repare cele 18 trepte de la Piata Centralã din Petrosani, unei firme controlate de senatorul PPDD de la acea vreme, Haralambie Vochitoiu, Art Forest Company, societate implicatã într-o serie de scandaluri, mai ales financiare. Suma alocatã din bani publici era mai mult decât generoasã, respectiv 28.000 de lei, adicã 280 de milioane de lei vechi pentru o lucrare fãrã prea mare dificultate, fiind fix 18 scãri. Acum, primarul cautã o solutie sã le repare din nou.
„Este acum accesul îngrãdit, dupã perioada de iarnã. Am vãzut cã scãrile de acces din spatele pietei s-au degradat si am luat legãtura cu administratorul pietei ca sã gãsim o solutie, încât sã facem o reparatie. Vom vedea cum alocãm bani, fie din bugetul pietei, fie din cel al primãriei”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Trebuie precizat însã cã, în baza calculelor fãcute în 2013 de reprezentantii Art Forest Company o treaptã costa mai mult de 1.500 de lei, în timp ce, tot atunci, cei care lucreazã în domeniu ne-au declarat cã întreaga executie, cu tot cu fortã de muncã, se cifra la 5.000 – 6.000 de lei sau, maximum 10.000 de lei.
Lucrarea s-a degradat, însã, foarte repede, iar acum este un real pericol sã cobori acele trepte, motiv pentru care administratia pietelor a si decis sã îngrãdeascã accesul, pânã va remedia situatia.
Diana Mitrache