Membrii PRM Hunedoara au demarat o campanie on-line de strâmgere de semnãturi, pentru a redeschide spitalul din Petrila.
Oricine o poate semna, pentru cã aceasta a fost lansatã în mediul on-line, la finele sãptãmânii trecute si poate fi accesatã la aceastã adresã:  https://www.petitieonline.com/vreau_un_ora_european__modern_i_sntossemnez_i_eu_pentru_redeschiderea_spitalului_petrila

„În urma discutiilor pe care le-am avut cu specialistii din filala judeteanã a PRM Hunedoara, am  construit o petitie on-line, care va deveni, în scurt timp, publicã. Ea se referã la stângerea de semnãturi pentru redeschiderea spitalului din Petrila. În urma discutiilor cu oamenii din Petrila, se impune redeschiderea mãcar a ultimei faze cu 70 de paturi a spitalului. Adresez tuturor locuitorilor orasului Petrila invitatia de a se alãtura demersului initiat de Filialã judeteanã a PRM Hunedoara si care constã în strângerea de semnãturi în vederea redeschiderii Spitalului din Petrila.Textul petitiei este: ,, Vreau un oras european, modern si sãnãtos. Semnez si eu pentru redeschiderea Spitalului Petrila!” Dupã strângerea semnãturilor , acestea se vor depune oficial la Ministerul Sãnãtãti însotite de un memoriu justificativ”,  a spus Emanoil Andronache, presedintele PRM Hunedoara si fost consilier local la Petrila.
Spitalul din Petrila s-a închis în anul 2011, iar un an mai târziu aici s-a înfiintat un centru multifunctional cu câteva cabinete medicale.
Diana Mitrache