Asociatia “Planeta Petrila” organizeazã un prim eveniment. Locatia este una ineditã. Incinta  fostei unitãti miniere Petrila va fi locul în care, timp de 12 ore, se vor derula evenimente culturale.
“Mineri, fosti mineri, sotii de mineri, copii de mineri, functionari, industriasi, operatori, artisti, activisti, ingineri, profesori, economisti, arhitecti, doctori, cei care munciti cu mapa, cei care munciti cu sapa: 1 Mai 2018 este ziua cea mare! Declarãm înfiintatã Asociatia Planeta Petrila, organizãm prima Adunare Generalã si îi sãrbãtorim pe cei care au muncit, muncesc si vor munci în viitor pentru reconversia Minei Petrila în centrul cultural, administrativ si economic al Petrilei”, spun cei de la Asociatia Planeta Petrila. Cei de la Asociatie deschid mâna pentru petrileni si nu numai. Mina Petrila a devenit un simbol cultural  pentru localitate.
“Pentru aceasta, organizãm evenimentul Ziua Minelor Deschise! Deschidem mâna pentru petrileni si pentru toti cei care se simt deja sau vor sã fie cetãteni ai Planetei Petrila. Ziua Minelor Deschise înseamnã 12 ore de actiuni culturale si sportive desfãsurate pe strada Minei si pe platoul de la intrarea în Mina Petrila”, mai spun cei de la Asociatie. Actiunile vor fi organizate pe data de 1 mai, între orele 10:00-22:00.
Monika BACIU