Ministrul Muncii despre pensiile pensionarilor mineri

Ministrul Muncii, Lia Ogluta Vasilescu, dã asigurãri cã pensiile pensionarilor mineri nu vor scãdea în urma recalculãrii.  Se va mentine în platã cuantumul mai favorabil, în cazul în care, totusi, dupã recalculare punctajul obtinut este mai mic.
“Anticipând o posibilã ajustare a punctajului mediu anual prin utilizarea stagiului de cotizare stabilit prin Legea nr. 263/2010, legiuitorul a permis ca, prin metoda comparatiei directe sã se mentinã în platã punctul initial în conditiile în care din calcul rezultã un punctaj mediu anual mai mic decât cel aflat în platã. Întrucât se mentine în platã cuantumul mai favorabil, nu se aflãm în situatia unei restrângeri a dreptului de pensie”, aratã ministerul Muncii, Familiei si Justitiei Sociale.
Modificãrile aduse de-a lungul timpului la legea pensiilor, au fãcut ca pensionarii sã aibã neplãcuta surprizã, ca în urma recalculãrilor, sã aibã corectii negative. Pentru a repara inechitãtile din sistemul de pensii, pensionarii din Valea Jiului constituiti în asociatii au actionat ministerul, dar si Guvernul în judecatã.
Monika BACIU

5 comentarii la „Ministrul Muncii despre pensiile pensionarilor mineri

 • 11 aprilie 2018 la 19:37
  Permalink

  Sa spuna clar daca la noua lege a pensiilor va ramane cum este acum calculul impartiri la 20 pentru pensionari mineri adica Legea 155/2016 , este legea cea mai buna .

  Răspunde
 • 11 aprilie 2018 la 21:03
  Permalink

  ATENTIE !!! Daca nu ramane in noua lege a pensiilor calculul impartiri la 20 pentru minerii (legea 155/2016 ) nu vom mai beneficia in urmatori ani de marirea punctului de pensie (o teapa PSD) chiar daca nu va scadea pensia pe moment la recalculare intrari in vigoare a noii legi a pensiilor . Pensionari mineri au muncit din greu in conditii foarte grele in praf (bolnavi de SILICOZA) , in gaze (multe boli) , bolnavi cu spatele , uni sunt panicati datorita puscaturilor de la fronturilor de lucru , datorita acestor boli au o viata bolnaviciosa si SCURTA .

  Răspunde
 • 11 aprilie 2018 la 23:56
  Permalink

  Ce dracu de stire „noua”e asta? Pai nepriceputa aia a spus dintotdeauna ca nu scad pensiile in plata,rezultatele dezastruase se vor vedea dupa prin scaderea punctajului! Si o dam in presa frecvent sa „avem stiri”! Bravo natiune!

  Răspunde
 • 15 aprilie 2018 la 08:08
  Permalink

  Vasileasca minte cum respira,cand pomeneste de pensiile minerilor ,eu ma astept le ce e mai rau.Balamucul din legea salarizarii ne arata adevarata fata a guralivei ministrese.Apoi,cum poti crede pe cineva care da o lege de crestere a valorii punctului de pensie cu 50%,ca tot acel cineva sa dea alta lege de blocare a aplicarii legii cu pricina,aruncand vina pe guvernele precedente.Ati castigat alegerile,rezolvati problema si nu dati vina pe altii.Insa nu are cine,cu minciuni nu se poate rezolva nimic ,iar viata vaii jiului ne arata asta cu varf si indesat,perspective zero,exceptie fiind doar prosperitatea celor inregimentati politic,care par a nu fi afectati de nimic.Cine stie,poate viitoarele alegeri le vor asigura si lor surprizele binemeritate dupa ani si ani de minciuni !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.