Municipiul Petrosani a intrat în curãtenie generalã. Cum în toate gospodãriile, înainte de marile sãrbãtori se face curãtenie, la fel se întâmplã si pe domeniul public al municipiului Petrosani.
Muncitorii din cadrul Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat, dar si beneficiarii venitului minim garantat au fost scosi la curãtenia de primãvarã.
”Actiunea de curãtenie nu este pornitã chiar astãzi, dar astãzi vremea ne permite sã intrãm cu toate utilajele si echipele pe care le avem. Suntem în Parcul Carol Schreter pentru curãtenia de primãvarã, dar lucrãm si pe celelalte strãzi. Se lucreazã si pe centrul civic. Am intrat pe zonele în care avem probleme cu plãcile care s-au desprins”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, care a fost astãzi sã vadã modul în care se deruleazã lucrãrile gospodãresti.
Circa 20 din cei 70 de beneficiari ai venitului minim garantat presteazã activitãti sociale. Ei vin în sprijinul muncitorilor din cadrul Primãriei.
“La curãtenie actionãm cu oamenii de la DAPP si cu cei de la venitul minim garantat. De la venitul minim garantat sunt în jur de 20 care sunt în fiecare zi la muncã, însã ei sunt în jur de 60 care sunt în activitate”,  a mai spus sursa citatã. Muncitorii sunt echipati cu mãturi, lopeti, greble, dar si utilaje mecanizate cu ajutorul cãrora aspirã frunzele uscate.
Monika BACIU