La Cãciulata, în perioada 26 martie – 6 aprilie 2018 se desfãsoarã Campionatele Nationale Individuale de Sah pentru Copii si Juniori.
Participã 597 de sahisti de la aproape toate cluburile de sah din tarã. Competitia se desfãsoarã pe categoriile de vârstã: 8 ani, 10 ani, 12 ani, 14 ani, 16 ani, 18 ani, 20 de ani, separat fete / bãieti. Ostilitãtile se disputã pe durata a 9 runde pe sectiunile:
– sah clasic (90 min./40 mutãri + 15 min.KO + 30 sec./mutare )
– sah rapid (15 min./jucãtor +12 sec./mutare)
– sah blitz ( 3 min./jucãtor + 2 sec./mutare)
– dezlegãri.
La încheierea competitiei de sah clasic, cu 6 victorii, 3  remize, nici o înfrângere, Oana Magdalena Schiopu câstigat una dintre cele mai echilibrate grupe si a obtinut titlul de campioanã la categoria Fete – 12 ani! Oana a obtinut foarte multe rezultate meritorii la competitiile nationale de sah: campioanã nationalã la sah blitz, vicecampioanã nationalã la sah rapid, campioanã nationalã la sah individual scolar, campioanã nationalã la sah scolar pe echipe; campioanã nationalã pe echipe – fete, campioanã nationalã pe echipe – mixte. Cu toate acestea, acesta este primul titlu de campioanã la sah clasic individual si este cel mai pretios câstigat de pânã acum, titlu  care îi va dã dreptul sã participe la Campionatele Mondiale din Spania, cu sprijinul financiar al Federatiei Române de Sah. Performanta Oanei Schiopu este prima de acest nivel obtinutã de un sahist din Valea Jiului dupã cele obtinute de regretata Cristina Foisor (Bãdulescu) si de bine-cunoscuta Daria Visãnescu. Oana Schiopu este un sahist cu dublã  legitimare, la CSM Mihai Viteazu Vulcan si la CSS nr. 1 Timisoara. Este pregãtitã de antrenorul Alin Apostu (CSM Mihai Viteazu Vulcan) si de antrenorul emerit Corneliu Pãscãlãu  (CSS nr. 1 Timisoara). În conditiile specifice de practicare a sahului (printre altele,  duratã foarte mare de desfãsurare a competitiilor), dubla legitimare este o metodã aprobatã si sustinutã de Federatia Românã de Sah pentru sustinerea copiilor  talentati. Clubul din Vulcan si cel de pe Bega si-au unit eforturile pentru pregãtirea câtorva sahisti talentati din Vulcan: Oana Schiopu, Diana Petculescu, Eduard Berechet si David Rãdoi. Dupã multe rezultate de nivel zonal, regional si national, titlul de Campioanã Nationalã la Sah Clasic Individual  – Fete 12 ani este cel mai prestigios rezultat al acestei colaborãri.
Dorel Schiopu, presedinte Sectia de Sah CSM Mihai Viteazu -Vulcan