Sãrbãtorile Pascale sunt mai fericite pentru mai multe familii sãrace, care primesc în aceste zile ajutoare. Sunt oameni pe care voluntarii de la Crucea Rosie din Petrosani i-au identificat prin oras si cãrora acum, tinerii le sar în ajutor.
Noi i-am gãsit când încãrcau mai multe plase cu alimente, cozonaci si bunãtãti pe care le duc celor nevoiasi. Si nu se limiteazã doar la produse alimentare, pentru cã tinerii au sãrit si în ajutorul unei familii care a rãmas fãrã agoniseala de o viatã, dupã ce casa le-a luat foc. „Astãzi încãrcãm niste pachete pentru 15 familii din zona cartierelor Aeroport si Colonie. Mai avem de dus  si mobilã pentru cei din familia Munteanu, cã lor le-a luat foc casa dupã Crãciun, asa încât de atunci îi tot ajutãm. Noi le-am mai dus acolo si electrocasnice si miercuri ne vom duce la alte 3 familii din Colonia Petrosani cu alimente pentru Pasti. Sunt oameni sãraci si au nevoie de noi”, a spus Dãnut Jurca, voluntar la Crucea Rosie din Petrosani.
Acesti oameni primesc din ceea ce voluntarii reusesc sã strângã de la diversi oameni care vin si îi sustin financiar. Oricine poate face asta, iar pe tinerii voluntari îi gãsiti la sediul Crucii Rosii din Petrosani, în blocul de lânã Parcul Carol Schreter. „Orice ajutor este binevenit acum. Cei care vor sã facã un gest frumos, ne gãsesc la sediul Crucii Rosii de pe strada Avram Iancu”, a mai adãugat Dãnut Jurca. Astfel de gesturi mãrunte aduc fericirea în casele unor sãrmani. Sunt oameni singuri, ori familii cu multi copii, care abia reusesc sã îsi ducã traiul zilnic. Voluntarii i-au gãsit si le-au sãrit si de aceastã datã în ajutor. Asa cã dacã vreti, puteti face donatii, nu doar în bani, la sediul Crucii Rosii din Petrosani.
Diana Mitrache