Liceenii de la unitãtile  scolare din Valea Jiului si-au dovedit priceperea în competitia lansatã de inspectorii de muncã.  ITM Hunedoara a desfãsurat o actiune în colaborare cu Colegiul Tehnic Transilvania Deva organizând un concurs judetean cu tema: ‘Stiu si aplic – Securitatea si sãnãtatea în muncã se deprinde de pe bãncile scolii!’
”Obiectivele imediate si pe termen lung sunt de a educa tânãra generatie încã de pe bãncile scolii cu privire la importanta unui mediu de muncã sãnãtos si sigur si de creare a unei culturi complete de prevenire a riscurilor profesionale la intrarea pe piata muncii. (…) Prima parte a actiunii s-a desfãsurat la finalul lunii martie derulându-se faza judeteanã, concursul astfel realizat se constituie ca o adevãratã Olimpiadã de securitate si sãnãtate în muncã, urmând ca în perioada 18 mai- 20 mai 2018 sã se desfãsoare faza nationalã la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Iasi”, declarã reprezentantii ITM Hunedoara.
Prima etapã a concursului s-a derulat la nivel judetean pe trei sectiuni fiind implicati pe lângã reprezentantii ITM Hunedoara, cadre didactice dar si elevii de liceu. La sectiunea Licee tehnologice ciclul inferior: Locul întâi: Colegiul Tehnic Transilvania Deva, locul al doilea Colegiul Tehnic Mihai Viteazu Vulcan, locul al treilea Liceul Tehnologic Nicolaus Olahus Orãstie. La sectiunea Licee tehnologice ciclul superior : Locul întâi: Colegiul Tehnic Transilvania Deva, locul al doilea Colegiul Economic Hermes Petrosani, locul al treilea Liceul Tehnologic Retezat Uricani. La sectiunea învãtãmânt  profesional: Locul întâi:
Colegiul Tehnic Transilvania Deva, locul al doilea Liceul Tehnologic Nicolaus Olahus Orãstie, locul al treilea Colegiul Tehnic Mihai Viteazu Vulcan. Câstigãtorii locului întâi de la fiecare din cele cinci sectiuni vor participa la etapa nationalã care se va desfãsura la Iasi în  perioada 26-28 mai 2017.
Maximilian Gânju