Cinefilii din ”capitala” Vãii Jiului si nu numai vor putea merge la film si în ziua de Pasti, dupã ce Primãria Petrosani a decis sã tinã deschis Cinematograful Victoria.
Totodatã, în Vinerea Mare va rula si o proiectie care ilustreazã evenimentele Biblice, punând accentul pe figura Mariei Magdalena. Pelicula este programatã sã ruleze în Vinerea Marea începând cu ora 16. Atât în prima zi de Pasti cât si în a doua, pentru iubitorii filmului, cinematograful are programate nu mai putin de cinci proiectii. Renumit în perioada comunistã, Cinematograful Victoria, situat în zona centralã a localitãtii, a fost modernizat de Primãria Petrosani si Compania Nationalã de Investitii si redeschis la circa 25 de ani de la ultima proiectie. Cinematograful este la standarde occidentale si s-a bucurat de un real succes încã de la deschidere.
Investitia are o valoare de aproape 3 milioane de lei, municipalitatea contribuind cu clãdirea în sine si costurile legate de bransarea la utilitãti. În cinematograf vor putea fi desfãsurate si alte activitãti culturale cum ar fi spectacole de teatru ori muzicã.
Maximilian Gânju