Lucrarile la telegondola din Masivul Straja continua in ritm sustinut. Dupa ce marti a fost pozitionat si tras cablul, ieri se lucra la intinderea acestuia.

Dupa cum au precizat reprezentantii primariei, dupa ce vor fi montate si telecabinele, telegondola va fi terminata in proportie de 90%. „Lucrarile de la telegondola si de la transportul pe cablu continua in aceste zile. Dupa ce a fost tras cablul acum se lucreaza la intinderea acestuia. Consider ca dupa ce vor fi puse si telecabinele telegondola va fi finalizata cam 90%”, a declarat Cornel Resmerita, primarul municipiului Lupeni. In principiu, daca lucrurile decurg normal, telegondola va fi operationala pâna la debutul noului sezon de iarna.

Telegondola face parte din proiectul de Modernizare a Statiunii Straja, un proiect de peste 200 de milioane de lei. Va avea 46 de cabine cu câte opt locuri, iar in proiectul general, este cuprinsa constructia a trei telescaune, unul de sase locuri si doua de patru locuri. Vor fi modernizate sase partii, se vor face constructii pentru sedii de Salvamont ori Jandarmerie.

De asemenea, este prevazut sa se schieze si sub telegondola si astfel, sa i se mareasca profitabilitatea. Statiunea Straja este una dintre cele mai cautate la nivel national in acest moment de catre pasionatii sporturilor de iarna, datorita calitatii foarte bune a pârtiilor, unele dintre ele, prevazute cu nocturna.

Proiectul implementat de ministerul de resort nu este insa de ajuns pentru a atrage si mai multi schiori in Statiunea Straja-Lupeni. Chiar daca detine recordul la nivelul Vaii Jiului si a fost printre primele trei statiuni din tara la acest capitol, in Straja fiind inregistrati si câte 5.000 de turisti in weekend, statiunea poate primi cu mult mai multi schiori.

Statiunea turistica Straja este situata la o altitudine de 1.445 de metri, in inima Muntilor Vâlcan si are amenajate sapte partii de schi, fiecare fiind echipata cu instalatie de transport pe cablu. Patru dintre acestea beneficiaza si de instalatie de nocturna, astfel ca pot fi folosite de pasionatii sporturilor albe pâna târziu in noapte.

Mircea Nistor