Douã echipe de airsoft s-au întrecut, în duminica Floriilor, într-un joc pentru adulti. Este al doilea eveniment de acest gen organizat la Petrosani. „Mascatii” de la airsoft au pus stãpânire pe o clãdire  dezafectatã.

“Echipa noastrã a luat nasstere dintr-un hobby. La nivel de tarã este considerat un sport. În 2013 s-au strâns câtiva bãieti, au înteles despre ce este airsoft-ul, si-au luat echipamente, replici si au început sã joace. Ulterior echipa s-a mãrit. Am început sã mergem la eventuri în tarã”, ne-au spus cei din echipa de Airsoft Petrosani.

Este un joc cu tentã militarã într-un cadru organizat ce simuleazã un conflict, utilizând replici ale armelor adevãrate capabile sã tragã cu bile solide din plastic de mici dimensiuni. Acest joc se bazeazã în primul rând pe fairplay, deoarece bilele nu lasã urme vizibile, în momentul impactului cu adversarul, acesta trebuie sã confirme pentru cã lovitura sã fie validã.

“Scenariile sunt inspirate din actiunile militare. E un joc, noi nu suntem trupe paramilitare, dar simulãm anumite conflicte din armatã. Echipamentele sunt specifice, camuflajele le avem gen militar, armele-replicile airsoft sunt copii fidele dupã armele de rãzboi, doar cã nu au aceeasi mecanicã. Trag cu bilute, nu e sport periculos. Cea mai importantã regulã e sã ai ochelari de protectie pentru ochii sunt foarte vulnerabili la aceste bilute. Replicile sunt setate pe anumite viteze, se trage din anumite distante. Nu este un joc periculos si este un joc al fair-play-ului si a onoarei, trebuie sã recunosti când esti lovit”,  ne mai spun jucãtorii.

La joc participã doar adultii. Nu conteazã ocupatia de bazã, poate participa oricine care vrea sã evadeze pret de câteva ore din rutina zilnicã. La jocul de astãzi au luat parte echipele Black Raven Petrosani si DAC Deva.

Monika BACIU