Lipsa banilor blocheaza proiectele de infrastructura

Mai multe proiecte extrem de importante pentru comunitate sunt blocate la ora actuala din lipsa banilor. Unele linii de finantare au fost stopate complet, iar pentru altele deocamdata nu se gasesc fondurile necesare.

La Vulcan, de exemplu, proiectele de infrastructura ce urmau sa fie realizate in doua zone sarace din municipiu sunt acum stopate. Este vorba despre proiectele ce trebuiau implementate in cartierul Micro 3 B – supranumit Dallas, respectiv Colonia de Jos.

Primarul localitatii, Gheorghe Ile, spune ca aceste proiecte nu mai pot fi continuate pentru ca finantarile au fost stopate. „Proiectul de modernizare din cartierul Micro 3 B asa cum se cunoaste a primit finantare prin ARDDZI, fondurile fiind de la Banca Mondiala. Finantatorul a oprit deocamdata fondurile necesare continuarii lucrarilor. Din fericire, insa, a fost extinsa durata contractului, ceea ce inseamna ca proiectul ramane de actualitate, ca executantul va putea relua lucrarile de la data la care ARDDZI va anunta ca se reia finantarea”, a declarat Ile. In aceeasi situatie este si proiectul de canalizare a Coloniei de Jos, pentru care fondurile erau asigurate de la Guvern. Numai ca si in acest ca finantarea este stopata. „Dorinta administratiei locale a fost sa fie incheiate cele doua proiecte conform programului de executie si conform tuturor discutiilor avute cu grupurile de cetateni din aceste zone ale Vulcanului.

Ne pastram increderea ca vom putea finaliza ceea ce am inceput, cunoscand interesul cetatenilor si mai ales problemele existente in cele doua cartiere”, sustine primarul Gheorghe Ile.

Si la Petrosani sunt probleme, in acest caz fiind vorba despre lucrarile de dezvoltare a domeniului schiabil din Parang. primarul Tiberiu Iacob – Ridzi spune ca in Parang se lucreaza, la partiile de schi si bazinul de apa, dar pe cheltuiala constructorului, care ar urma sa-si recupereze banii ulterior. In schimb sunt stopate lucrarile la telescaunul TS 3, realizat de Doppelmayr, care nu lucreaza decat cu banii jos. Aici ar mai trebui construita instalatia de actionare, respectiv sa fie montate cablul si scaunele, dar pana nu vin banii – aproximativ 3 milioane de euro – lucrarea stagneaza. „La demararea proiectului din Parang, s-a stabilit ca la fiecare trimestru sa ne fie dati banii. Anul acesta, insa, s-au alocat banii pe primul trimestru, iar mai apoi nu am mai primit nimic”, explica primarul Tiberiu  Iacob – Ridzi.

 Carmen Cosman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.