Consiliul Judetean Hunedoara s-a asociat cu Universitatea din Petrosani. Institutia de învãtãmânt superior din Valea Jiului aniverseazã, anul acesta, 70 de ani de existentã. Pentru organizarea manifestãrilor, Consiliul Judetean Hunedoara s-a asociat cu Universitatea din Petrosani si a alocat suma de 30.000 de lei.

“Universitatea din Petrosani organizeazã enevimentul “70 de ani de învãtãmânt superior la Petrosani” Aceastã manifestare este un prilej deosebit pentru cunoasterea potentialului singurei universitãtI de stat din judetul Hunedoara sI pentru implicarea acestui lãcas de stiintã sI culturã în solutionarea problemelor judetului sI nu numai. Evenimentul are un impact notbail de imagine la nivel national si international pentru judet, la Petrosani fiind invitati sã participe la eveniment reprezentanti ai Presedintiei, Parlamentului, Guvernului României, Ministerului Educatiei Nationale, precum si reprezentanti de seamã a  unor universitãti românesti sau din strãinãtate. Evenimentul “70 de ani de învãtãmânt superior la Petrosani” este programat sã se desfãsoarã în data de 10 mai 2018 la sediul Universitãtii din Petrosani”, aratã documentul CJH.

Bugetul total estimat organizãrii evenimentului este în valoare de 91.435,12 lei, din care 30.000 de lei este sustinerea Consiliului Judetean Hunedoara. va fi tipãritã o monografie a Universitãtii si se va realiza un film promotional. Totodatã, din suma alocatã pentru organizarea evenimentului vor mai fi efectuate si alte plãti.

Monika BACIU