Directorul general al Apa Serv, Costel Avram a fãcut un adevãrat tur de fortã în fata alesilor locali din toate localitãtile Vãii Jiului, dar si a celor de la judet pentru a prezenta activitatea desfãsuratã de societatea de apã din Valea Jiului pe parcursul anului 2017.
Alesii locali de la Petrila au fost primii cãrora le-a fost arãtat ce s-a fãcut în orasul Petrila si care sunt planurile de viitor pentru aceastã comunitate.
“Am fost prezent la Petrila, un oras în care ne-am bucurat de o excelentã colaborare cu autoritãtile locale si cu primarul Vasile Jurca, în mod special. Le-am vorbit membrilor Consiliului local despre activitatea noastrã din anul 2017 si despre auspiciile favorabile cu care întâmpinãm provocãrile anul 2018, mai ales cã urmeazã implementarea unui nou program de investitii din fonduri europene”, spune Avram.
Demersul celor de la Apa Serv de a informa în privinta activitãtii societãtii a urmat mai apoi cu municipiile Vulcan si Petrosani, locaslitãti unde s-a investit si se va investii sume importante de bani din bugetul Apa Serv. “Am continuat actiunea prin care dorim sã-i informãm pe actionarii nostri asupra activitãtilor derulate de Apa Serv Valea Jiului în anul 2017 si asupra lucrurilor pe care ni le-am propus anul acesta.
În acest sens, am fost prezent în plenul Consiliilor locale de la Vulcan, respectiv de la Petrosani, douã localitãti în care ne-am bucurat permanent de sustinerea si sprijinul administratiilor locale. Pentru acest lucru le-am multumit public doamnelor si domnilor consilieri, dar si primarilor Gheorghe Ile si Tiberiu Iacob Ridzi. Le-am spus actionarilor nostri cã în continuare vom putea face multe lucruri bune, pentru a veni în sprijinul cetãtenilor si al comunitãtilor locale pe care le slujim, împreunã”, afirmã Costel Avram, director general Apa Serv Valea Jiului.
La rândul sãu, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, apreciazã faptul cã cei aflati acum la  conducerea ApaServ S.A. au decis sp fie prezenti la sedinta ordinarã a Consiliului Local pentru diseminarea Raportului de activitate pe 2017, cãtre unul dintre actionarii principali ai APASERV S.A care este U.A.T. Vulcan.
”Apreciem faptul cã, dincolo de rezultatele notabile pe care le-a înregistrat în ultimii ani Apa Serv, conducerea societãtii vine în fata actionarilor sãi pentru a prezenta bilantul activitãtii. Este încã o dovadã a faptului cã, atunci când omul potrivit e la locul potrivit, lucrurile merg întotdeauna asa cum trebuie”, a precizat primarul Gheorghe Ile.


Iar sesiunea de informare cu privire la activitãtile desfãsurate de Apa Serv Valea Jiului în anul 2017 a fost finalizatã în fata membrilor Consiliului Judetean Hunedoara, dat fiind faptul cã institutia publicã judeteanã este si actionarul majoritar al Apa Serv Valea Jiului.
”Dincolo de prezentarea cifrelor de bilant, le-am vorbit consilierilor judeteni despre perspectivele care ni se deschid, începând din acest an când începem o nouã serie de investitii cu fonduri europene în modernizarea retelelor si cresterea calitãtii serviciilor oferite de Apa Serv. În acelasi timp, le-am multumit consilierilor judeteni si conducerii Consliului judetean Hunedoara pentru cã, ori de câte ori am avut nevoie, s-au dovedit a fi alãturi de noi, asa cum sunt convins cã se va întâmpla si de acum înainte”, spune Avram.Printre altele, directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului SA, Costel Avram, le-a comunicat alesilor cã societatea pe care o conduce are un profit de peste 840 de mii de lei, desi cifra de afaceri s-a micsorat în 2017 fatã de 2016 din cauza faptului cã productia a scãzut. Jumãtate din profit va fi împãrtit  la actionari, iar 10% din profit se împarte la angajatii Apa Serv. “Sãptãmâna viitoare, în ajunul sãrbãtorilor Pascale, angajatii vor primi dividente datoritã muncii pe care au prestat-o în 2017. Anul acesta, banii care revin ca dividente Consiliului Judetean vor merge în Pasul Vâlcan pentru ca si aceastã statiune sã beneficieze de apã. Aducem apã de la 4 km, am gãzit izvoare, facem statii pentru ca apa sã fie potabilã”, a declarat Costel Avram.În ceea ce priveste investitiile din fonduri europene, valoarea acestora depãseste 323 de milioane de lei, banii fiind directionati cãtre reabilitarea captãrilor de apã, reabilitarea aductiunilor si a statiilor de tratare, a retelelor de apã si canalizare. De asemenea, vor fi construite statii noi de pompare a apelor uzate si a apei potabile.
Apa Serv Valea Jiului are în administrare si exploatare un sistem unitar pentru toatã Valea Jiului care cuprinde 601 km de retele de alimentare cu apã, 257 de km de canalizare, patru statii de tratare a apei brute, o statie de filtrare, 3 statii de pompare a apei, 17 rezervoare de înmagazinare, 13 statii de pompare apã uzatã si douã statii de epurare. Compania Apa Serv Valea Jiului are 41.100 de abonati facturati si 488 de angajati. Cifra de afaceri realizatã de Apa Serv Valea Jiului la 31 decembrie 2017 este de 21.798.000 lei. Valoarea creantelor pe care societatea le are de recuperat era la sfârsitul anului trecut de 10.136.660 lei. Cantitatea facturat de apã este de 3,243 milioane de metri cubi.
”Apa Serv se angajeazã în viitor sã aplice termenii si conditiile delegãrii gestiunii serviciilor  în Valea Jiului respectând echilibrul economico-financiar al furnizãrii serviciilor de apã/canal si principiile de bazã ale continuitãtii, a adaptabilitãtii si egalitãtii de tratament al Utilizatorilor acestor servicii în Valea Jiului”, afirmã Costel Avram, directorul ASVJ.