Lupeni – capitalã culturalã / 200 de spectacole în 22 de luni

Peste 50.000 de persoane au trecut pragul Palatului Cultural din municipiului Lupeni. viata culturalã din localitate a fost revitalizatã odatã cu reinaugurarea palatului cultural.
Cristian Resmeritã, în mandatul sãu de primar, a avut un proiect denumit “Lupeni – capitalã culturalã”. Astãzi, la aproape doi ani de la inaugurarea edificiului cultural, autoritãtile locale din Lupeni spun cã acel proiect si-a atins scopul.
“Palatul am reusit sã îl dãm în folosintã acum 22 de luni. A fost un proiect început de fratele meu, Lupeni – capitalã culturalã. Din punct de vedere al eficientei este maxim. Sã faci 200 de spectacole în 22 de luni. La început multe dintre spectacole erau pe bazã de invitatii. Am avut un spectacol cu 40 de lei biletul si sala a fost arhiplinã. Au fost undeva la 50.000 de oameni care au cãlcat în acel palat. 50.000 de oameni au trecut prin acel palat cultural. Este o plãcere”,  a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni, în cadrul unei emisiuni la Mondo TV.
Mai mult, autoritãtile locale din Lupeni au încheiat un protocol de colaborare si cu Teatrul Dramatic ID Sîrbu din Petrosani. Sãptãmânal, pe scena palatului se joacã si piese de teatru. Palatul Cultural Lupeni a fost redeschis publicului în 2016, dupã finalizarea lucrãrilor care au costat peste douã milioane.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.