Cel mult trei cabanieri au cerut vidanjarea latrinelor pe care le au, în locul canalizãrii  inexistente.  Nu sunt bani si statiunea Parâng nu s-a putut încadra în cerintele pentru finantarea acestor lucrãri de canalizare prin fonduri europene, dar restul cabanierilor nici mãcar nu cer  vidanjarea, semn cã, sigur, tevile de la WC-uri sunt deversate direct în pãdure. Niciodatã Garda de Mediu nu a sesizat acest aspect, iar cei care cer vidanjarea sunt mereu aceiasi.
„În aceastã iarnã nu a mers masina noastrã. Dar nu poate urca decât vara, asa încât iarna nu ar trebuit luatã ca reper. În Strajã, pânã acum, erau contracte fictive. Nimeni nu cerea vidanja. Doar plãtea pentru a le elibera un act cã au fãcut asta. În varã au fost în Parâng de vreo trei ori”, spune Costel Avram, directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, iar colegul sãu l-a completat.
„Sunt fose septice pe hârtie si dar nu bazine care sã fie vidanjate”, a spus Cristian Ionicã, sef în Departamentul productie din cadrul Apa Serv Valea Jiului.  În aceste conditii, este clar cã  fiecare cabanier se descurcã cum poate, face ce poate si, cei mai multi, deverseazã totul în pãdure, prin tevi bine ascunse, ce duc direct în pãmânt.
Diana Mitrache