Un sfert de an 2018 s-a dus. Fuse, fuse si se duse… Nu ne putem lãuda cu prea multe izbânzi prin sportul Vãii Jiului. Finalul de lunã martie, care înseamnã si un final de trimestru are cãteva repere printre sportivii Vãii Jiului.
Fotbal, Liga a IV-a
Cinci meciuri în Valea Jiului
Cinci dintre cele sase echipe de fotbal ale Vãii Jiului, din Liga a IV-a Hunedoara, joacã pe teren propriu „Best seller”-ul pare a fi cel de la Vulcan, unde echipa localã C.S.M. ar mai putea pune „o piedicã” liderului C.S. Hunedoara,  care, coroboratã cu o victorie petrileanã împotriva Devei, ar putea strânge lupta la titlu. Minerul Uricani are primã sansã în fata unei  echipe debusolate Retezatul Hateg, care abia s-a încropit pentru a putea participa la competitie.
Liga a IV-a Hunedoara
Hercules Lupeni pare o favoritã certã la meciul cu Aurul Brad, având totul valid, în timp ce Univ. Petrosani va avea o partidã dificilã la Victoria Cãlan.
Declaratia zilei
„Jucãm pe 1 aprilie cu Bãita, sper sã-i „pãcãlim” de trei puncte! Va fi un meci greu, nu-i avem pe Tutã si A. Antofie accidentati, dar eu am încredere cã vom câstiga. Suntem pe un drum ascendent sper sã învingem”. – Horatiu Popa antrenor Jiul, despre meciul cu Soimul Bãita.
Fotbal, Liga a III-a

Liderul joacã la Filiasi
Meci destul de dificil pentru liderul Seriei a 4-a, A.C.S. Sirineasa care va înfrunta în deplasare pe A.C.S.O Filiasi echipã neînvinsã în acest campionat pe propriul teren!

Si acum 30 de ani, în 1988!

La fotbal, cu douã echipe în „B”!

Sfârsitul lunii martie 1988 gãsea fotbalul Vãii Jiului cu douã echipe în Divizia „B” (Liga a II-a), Jiul Petrosani pe locul în Seria a 2-a li A.S. Petrosani Vulcan locul 10 si Seria a 3-a. La Jiul jucau Racolta, Dianu, V. Popa, Ov. Dodu, Cristi Florescu, Rico, Cristea, D. Timofte, Baltaru, sau Lasconi, la A.S. Paroseni îi gãseam pe Homan, Dodenciu, Buzduga, Crãciun, Matula, Lãzãroiu sau G. Bârsan.
Nu stãteam rãu nici la capitolul Divizia „C”, cu douã echipe în Seria 10, Minerul Lupeni (locul 7) si Minerul St. Vulcan (locul 4), în componenta celor douã echipe fiind numerosi jucãtori de valoare, precum Cãmãrãsan, Izsack, Chitac, Popovici, Nãcrealã, Gât, Lixandru, Topor (Vulcan), Tr. Câmpean, Codescu, Neiconii, I.Dosan, Nelu Pãrma, Colceag, Ciulã, Svedak (Lupeni). Frumoase povesti rãmase în urmã cu trei decenii.
GENU TUTU