Stamin Purcaru nu este în incompatibilitate, cel putin asta sustin oficialii de la Ministerul Energiei. Acesta este presedinte al Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara, dar si directorul general al Conversmin, societatea care se ocupã de închiderea si ecologizarea perimetrelor miniere.
Un senator din Hunedoara a vrut sã afle dacã Purcaru nu este cumva în incompatibilitate, tinând cont de functia pe care o detine la Conversmin.
“Considerati cã este legal, normal si moral ca presedinte al Consiliului de Administratie al CEH sã fie o persoanã care detine functia de director general la SC Conversmin SA,  având în vedere cã  CEH-ul are ca obiect de  activitate productia, furnizarea si comercializarea energiei electrice pe bazã de huilã, iar SC Conversmin SA are ca obiect principal de activitate închiderea minelor subterane? Oare nu existã un conflict de interese? Vã gânditi sã  sesizati Agentia Nationalã de Integritate cu acest caz?”,  afirmã senatorul.  Ministerul Energiei sustine cã nu existã o incompatibilitate în acest caz si, chiar dacã ar exista, numai Agentia Nationalã de Integritate s-ar putea pronunta.
“Luând în considerare faptul cã între Complexul Energetic Hunedoara (CEH) si Conversmin SA nu existã relatii comerciale în exercitarea activitãtilor proprii celor douã societãti, potrivit obiectului principal de activitate al acestora, altele decât cele reglementate legal pentru mãsurile legate de închidere de mine si având în vedere prevederile (…) din Legea societãtilor nr. 31/1990, republicatã, cu modificãrile si completãrile ulterioare, precum si cele din (…) Actul constitutiv al CEH, considerãm cã sunt întrunite conditiile legale pentru îndeplinirea calitãtii de membru al Consiliului de Administratie (implicit a calitãtii de presedinte al Consiliului de Administratie). În situatia în care ar exista suspiciuni rezonabile privind incompatibilitatea între cele douã functii detinute de  persoana în cauzã, o decizie în acest sens nu poate fi luatã decât de institutia abilitatã, respectiv Agentia Nationalã de Integritate”, aratã Ministerul Energiei.  Stamin Purcaru este presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara si directorul general al Conversmin.
Monika BACIU