Nici autoritãtile locale de la Petrila nu pot plãti integral contributia cãtre Salvital. Dupã ce Consiliul Local al municipiului Petrosani a diminuat cotizatia, reducând-o de la 5 lei/cap de locuitor la 3,5 lei/cap de locuitor, o mãsurã similarã a fost luatã si la Petrila.
Consiliul Local a stabilit alocarea sumei de 125.000 de lei, din totalul de 246.640 lei. Potrivit reprezentantilor Primãriei Petrila, diferenta de 121.640 lei urmeazã a fi plãtitã cãtre Salvital la rectificarea bugetarã.
“Având în vedere faptul cã Asociatia Salvital Hunedoara este asociatã cu Consiliul Local al orasului Petrila de câtiva ani si a existat o permanentã colaborare cu aceasta, tinând cont de faptul cã, în orasul nostru functioneazã serviciul SMURD încã din luna noiembrie 2013 iar pânã în prezent acest serviciu a participat la peste 4500 de interventii, în orasul Petrila, mentionãm totodatã faptul cã pe raza orasului Petrila nu existã la ora actualã serviciul de ambulantã, iar functionarea modului SMURD este foarte necesar si util pentru cetãtenii orasului. Date fiind cele mentionate anterior, considerãm cã este necesarã aprobarea contributiei anuale, ca membru asociat în valoare de 246.640 lei, respectiv de 10 lei/locuitor/an, pe anul 2018 cãtre Asociatia Salvital Hunedoara si alocarea sumei de 125.000 lei din aceastã contributie, urmând cã diferenta de 121.640 lei pânã la suma totalã de datorat de 246.640 lei sã fie alocatã la urmãtoarea rectificare bugetarã”, aratã edilii de la Petrila.
Imposibilitatea plãtii sumei integrale este cauzatã de reducerea veniturilor administratiilor locale ca urmare a modificãrilor aduse Codului Fiscal.
Monika BACIU