Vor primi adaosuri salariale, acum de Pasti, dar abia în aceastã dimineatã liderii sindicali de la Muntele se întâlnesc cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara.  Sunt sume ce vor fi negociate pentru angajati, însã, potrivit sindicalistilor, acestea trebuie acordate pentru cã sunt prevãzute în Contractul Colectiv de Muncã.
„Se apropie Pastele, în douã sãptãmâni, si marti dimineatã vom avea o primã întâlnire, pe  problema acestui drept din Contractul Colectiv de Muncã, cu conducerea executivã. Noi credem cã aceste prime  se vor acorda, însã, sã vedem în ce cuantum vom reusi sã le acordãm, stiute fiind problemele cu care  se confruntã CEH în momentul de fatã”, a declarat Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele. Minerii de la Complexul Energetic Oltenia sunt printre cei care deja stiu care este cuantumul  acestor prime si, potrivit actului încheiat la finele anului trecut, fiecare angajat de la lignit primeste de Pasti 350 de lei.
Ultima primã pe care au luat-o cei de la CEH  a fost de Crãciun, dar cei din Valea Jiului au  garantate doar douã prime, în timp ce cei din Oltenia, iau, pe lângã prima de Pasti si Crãciun si o primã de ziua meseriei.
„Ultimele prime, conform CCM, le-am dat cu ocazia Crãciunului. Noi, în momentul de fatã, mai avem douã prime în CCM, cea de Pasti si cea de Crãciun”, a conchis Darius Cîmpean.
Diana Mitrache