O femeie care locuieste  intr-un catun al Petrosaniului a mers disperata la vanzatorii de produse industriale din Piata Centrala Petrosani, pentru a le cere o alarma cu care sa sperie un urs.

Batrana spune ca de cateva luni, in zona unde are casa, un urs coboara din padurea de deasupra cartierului Sasa si aproape seara de seara ii face prapad prin gospodarie.  Pentru a tine animalul salbatic la distanta de casa, femeia s-a gandit sa-si cumpere un aparat care sa faca galagie cand animalul se apropie. „Cineva mi-a spus sa cumpar de aici o sirena care face larma mare cand simte miscare.

Un urs tot coboara noaptea si-mi face prapad in gradina. A prins curaj si se apropie de casa si de aceea vreau ceva sa-l sperie”, le-a spus vanatorilor batrana. Femeia a primit de la vanzatori o alarma care se declanseaza la miscare si o portavoce cu care ar putea rezolva situatia dar si sfatul ca ar fi bine sa anunte autoritatile locale care ar putea interveni eficient la problema ei.

Batrana le-a spus ca a trait o viata intreaga cu ursul in apropiere „cat am avut oi” si nu-i este teama de animal dar nici nu-l vrea in apropierea casei.

 Maximilian Ganju