In perioada 11 – 20 august 2012 o parte din copiii aflati cu masura de protectie in centrele rezidentiale subordonate Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Hunedoara au primit vizita a 8 membri ai Organizatiei Internationale de caritate Lions Club din Anglia.

Una dintre cele mai mari organizatii de caritate din lume. Scopul colaborarii dintre cele doua institutii consta in sprijinul acordat copiilor prin oferirea de excursii, activitati recreative si de socializare si sustinere financiara in achizitionarea diferitelor bunuri.

Incepand cu anul 2001 membrii acestei organizatii din Anglia reprezentata prin domnul Chris Hibbert, presedinte Romanian Pride, vin anual in vizita in centrele rezidentiale pentru copiii abandonati, neglijati, abuzati de parinti si care se afla cu masura de protectie in aceste servicii specializate aflate in subordinea DGASPC Hunedoara cu dorinta de a-si dedica timpul liber copiilor pe parcursul unei saptamani intregi.

Anul acesta „Leii” au venit cu donatii pentru copiii din centrele aflate in localitatile Brad, Hateg, Orastie si Hunedoara constand in jucarii, pampers si cadouri. Copiii au asteptat cu mare nerabdare vizita prietenilor englezi. Alaturi de acestia au avut ocazia sa petreaca clipe de neuitat la cumparaturi, la pizza, la strandurile din localitate, la Aqualand si la McDonald’s.

DGASPC Hunedoara a venit in intampinarea initiativelor membrilor organizatiei sustinand organizarea diverselor activitati recreative in centrele de copii. Luni 20 august 2012, ultima zi de vizita s-a incheiat cu o iesire la McDonald’s si o petrecere organizata pentru toti copiii din cele 4 centre rezidentiale.

Dorinta noastra si a oaspetilor nostri este sa daruim copiilor bucurie in suflete, zile linistite si fericite de vacanta, zambete luminoase pe chipurile lor, intr-un cuvant sa indeplinim motto-ului organizatiei Lions Club Anglia acela de ,,A da copiilor o copilarie’’(,,Giving children a chidhood’’), declara Viorica Popescu, director general DGASP Hunedoara.