Tiberiu Coconet a devenit Cetãtean de Onoare al municipiului Petrosani. Distinctia i-a fost înmânatã de primarul municipiului Petrosani într-un cadru festiv. Tiberiu Coconet si-a dedicat viata traditiei.
“Nãscut si crescut la Petrosani, într-o familie de artisti, muzicieni si mineri, Tiberiu Coconet avea sã devinã unui dintre cei mai cunoscuti oameni de artã ai locului. Dupã terminarea studiilor muzicale, s-a angajat în anul 1980 la Scoala de Muzicã din Petrosani. În anul 1985 a lucrat ca director al Casei de Culturã a Studentilor din Petrosani pânã îm 1987 când revine la marea lui iubire – muzica si se angajeazã la Scoala Popularã de Arte Deva (Sectia externã Petrosani), unde lucreazã si astãzi.
De-a lungul celor 38 de ani de activitate a reusit sã slefuiascã zeci de talente, determinându-le sã îmbrãtiseze aceastã meserie, sã iubeascã muzica si astfel multi dintre ei au ajuns sã lucreze în acest domeniu”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Profesorul Tiberiu Coconet a participat la sute de concursuri de profil, palmaresul sãu fiind unul încãrcat cu trofee, premii si distinctii. “Face cursuri cu elevii, scrie partituri, compune melodii, organizeazã spectacole, trãieste prin muzicã si pentru ea”, mai spune primarul.
Distinctia i-a fost acordatã profesorului Tiberiu Coconet într-un cadru festiv, asa cum îi asa cum se simte în largul sãu un om de astfel de calibru. Festivalul Lira cu Briliante a fost ocazia cu care profesorului i-a fost înmânatã distinctia.
Monika BACIU